János Eifert - Photographer

A TÉGLA DÍCSÉRETE – a VIII. Hódmezővásárhelyi Fotó Szimpózium tárlata – EMLÉKPONT, Hódmezővásárhely, 2011. április 17 – május 1.

 

2011.04.17_A_tegla_dicseret Eifert-Kör-02

A TÉGLA DÍCSÉRETE – a VIII. Hódmezővásárhelyi Fotó Szimpózium tárlata, EMLÉKPONT, Hódmezővásárhely, 2011. április 17 – május 1.

Eifert-Szökőkút-a-Kaszinó-e

A tégla dicsérete: fotókon a vásárhelyi téglaépítészet

 A 2010. évi fotószimpózium anyagából nyílik kiállítás április 17-én, vasárnap délben a hódmezővásárhelyi Emlékpont időszaki kiállítótermében. A neves fotóművészek alkotásain a tégla és a vásárhelyi téglaépítészet kapott főszerepet. A kiállítást Lázár János polgármester, országgyűlési képviselő és Szemerey Márta építész nyitja meg.

 A tégla, – definíciója szerint földből emberkéz munkájával nyert és tűz által megnemesedett anyag – a legkiemelkedőbb építőanyag, mely Hódmezővásárhely míves épületeit jellemzi. A 2010. évi fotószimpóziumon részt vevő országos hírű fotográfusok egy héten át járták a várost, és ismert és kevéssé ismert téglaépületeket kaptak lencsevégre. A kiállításon több mint félszáz képen figyelhetőek meg a templomok, a városi paloták, a szárazkapu bejárásos gazdaházak, valamint a – nevével ellentétben téglából épült – kőfal.

Eifert-RE-Téglajelzés Eifert-Tanyasi-ember Eifert-VTT-Téglajelzés Eifert-HMV-Téglajelzés

A május elsejéig megtekinthető tárlaton Balla András, Csák Miklós, Dozvald János, Dömötör Mihály, Eifert János, Fejér István, Herbst Rudolf, Dr. Kocsis István Tamás , Kresz Albert, Módos Gábor, Oravecz Attila, és Tóth József fotóművészek munkái láthatóak az Emlékpont Galéria kiállítótermében.

Elek András
közönségkapcsolati munkatárs

Emlékpont – 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 34. – Telefon: (62) 530-945, Mobil: (30) 637-72-47 – E-mail: elek.andras@emlekpont.hu