János Eifert - Photographer

Tízéves a Fényecset Fotóklub. Házi pályázat zsűrizése, Marczibányi téri Művelődési Központ, Budapest, 2011. május 19.

Tízéves a Fényecset Fotóklub. Házi pályázat zsűrizése, Marczibányi téri Művelődési Központ, Budapest, 2011. május 19.

Zsűrizés-Fényecset-fotóklub Zsűrizés_9255

A jubileumi házipályázat zsűrije: dr. Kalotás Zsolt, Kurucz Kálmán, Szarka Klára, Novák László, Bácsi Róbert, Baricz Kati, dr. Horváth Győző, Gáti György, S. Faragó Gyöngyi, Vizúr János, Zsila Sándor, Vajda János, Kiss Gábor, Nagy Kati és Rossa Levente (Eifert János felvétele)

“A Fényecset Fotóklub Zsila Sándor Természetfotózás haladóknak c. tanfolyamának hallgatóiból alakult át fotóklubbá 2001. május 18-án, elsõ kiállításunk megnyitóján.
A foglalkozásokon kialakult vidám hangulat, kreatív légkör a tanfolyam vége felé egyértelművé tette, hogy e kis csapat valamilyen más formában továbbra is együtt kell, hogy maradjon.

Klubéletünk alapja a közös érdeklődés: a természet és annak fotózásának szeretete. Céljaink között szerepel, hogy fotóinkkal a természetfotózást és ezzel együtt a természetvédelmet, természeti környezetünk védelmét népszerűsítsük. Művészi színvonalú képek készítésére törekszünk, melyeken keresztül a természetfotót, mint esztétikai értéket képviselő alkotást is szeretnénk népszerűsíteni.

Rendszeresen tartott klubnapjainkra gyakran hívunk vendégeket; előadásaikból, vetítéseikből sokat tudunk tanulni. Másik fontos programunk a klubtársak legújabb képeinek levetítése, megbeszélése, a tagok szellemi/fotográfiai ismereteinek bővítése. Az elmúlt egy évben több közös kiállítást is rendeztünk.

Klubtagjaink több neves hazai és nemzetközi pályázaton értek már el jelentős díjakat, valamint rendeztek önálló kiállításokat, szerepeltek különböző publikációkban.” (http:/www.fenyecset.hu)