János Eifert - Photographer

Karlův most, Mlostranské namĕsty, Hradčanské namĕsty, Zlate ulička u Daliborky, Praha, 2012. szeptember 30.

Prága-Szent-Gyögy-szobor-a-Várban (Photo: Eifert János)

Prága egy ékszerdoboz. Gyönyörű napsütésben sétálok át a Károly-hídon, a Vár felé. Zene, énekhangok mindenfelé, az utcazenészek gondoskodnak a változatos műsorról. Rengeteg ember, turisták a világ minden tájáról, özönlenek velem együtt a szépséges célok felé: Karlův most, Mlostranské namĕsty, Hradčanské namĕsty, Zlate ulička u Daliborky…

 Prága, tangóharmonikás a Várban (Photo: Eifert János) Prága, utcazenészek a Várban (Photo: Eifert János) Prága, önarckép a Várban (Photo: Eifert János) Prága, örségváltáshoz indulnak a katonák (Photo: Eifert János)

Prága, Őrségben a Várban (Photo: Eifert János)

Prága, oldsmobil (Photo: Eifert János) Prága, vak tangóharmonikás a Károly-hídon (Photo: Eifert János) Prága, régiségbolt-kirakata (Photo: Eifert János) Prága, kintornás a Károly-hídon (Photo: Eifert János)

2012.09.30-Prága-látkép-a-hidakra

Prága, lány-Trabanttal (Photo: Eifert János) Prága, "utcazenész" a Károly-hídon (Photo: Eifert János) Ristorante-Aqurius (Photo: Eifert János) Prága, Károly-híd, őr a toronynál (Photo: Eifert János)

Malá-Strana-Praha-1 (Photo: Eifert János) 2012.09.30-Prágai-esküvő Ildikó-Prágában (Photo: Eifert János)

Utcai énekes a prágai Várban: Free-Puissy-Riot (Photo: Eifert János) Eifert János felvételei

Prága, námesti-Republiky (Photo: Eifert János)

Prága (csehül Praha) a Cseh Köztársaság fővárosa, egyben legnagyobb települése. Gyakran hívják „száztornyú városnak”, „arany városnak”, vagy egyszerűen a városok királynőjének. Prága történelmi központját az UNESCO 1992-ben a Világörökség részének nyilvánította.

Az „arany Prága” név valószínűleg I. Károly cseh király és (IV. Károly néven) német-római császár (1347–78) idejéből származik, amikor arannyal vonták be a prágai vár tornyait. Egy másik elmélet szerint Prágát az alkimisták és az aranycsinálók tevékenységét ösztönző II. Rudolf német-római császár uralkodása alatt nevezték el „aranynak”.