János Eifert - Photographer

Moszkva tér – a Szellemkép Alapítvány kiállítása / Moscowsquare – Szellemkép Photo School. Nemzeti Táncszínház, Kerengő Galéria / National Dance Theatre, Passage Gallery, Budapest, 2012. november 6 – 30.

Fotóhónap 2012 / Hungarian Month of Photography – European Month of Photgraphy

2012.11.06-Moszkva-tér-Szellemkép-Szabadiskola-kiállítása

Moszkva tér – a Szellemkép Alapítvány kiállítása / Moscowsquare – Szellemkép Photo School. Nemzeti Táncszínház, Kerengő Galéria / National Dance Theatre, Passage Gallery, Budapest, 2012. november 6 – 30.

 Fotóhónap 2012

Kurátor: Fuchs Lehel, Szarka Klára, Megnyitja: Török András, Megtekinthető: naponta 13-18 óráig és az előadások idején

 „A Szellemkép Szabadiskola 18 éve képez fotográfusokat, szervez alkotótáborokat és 22 éve jelentet meg kortárs művészeti folyóiratot. Működésünk célja a fiatal alkotók képzése, pályakezdésük és publikációhoz jutásuk segítése. Fotóhónap néven futó tematikus kiállítás-sorozatunk anyaga válogatás az iskolánk mesterkurzusain készült képekből, illetve végzett stúdiósaink, diplomásaink különböző munkáiból.

A Moszkva tér több mint egy forgalmas közterület a fővárosban. Budapest egyik emblematikus, már-már kultikus élet-tere, Budapest archetipikus közlekedőinek gyűjtőpontja: az ’óra’, a ’gomba’ a leghosszabb út a város alá. 

A Szellemkép Szabadiskola 18 éve tart autonóm riport mesterkurzust, melynek egyik ilyen kulisszája, ha tetszik gyakorló iskolája, gyakorlótere, éppen ez a helyszín. Mert színház az egész világ, a téma az utcán hever, s hogy azért nem kerüljük a közhelyeket, mert ott is mi vagyunk…”

 Moscowsquare – Szellemkép Photo School

Curators: Lehel Fuchs, Klára Szarka, Opening speech by: Török András, Opening hours: daily 13.00 – 18.00

 „Moscow Square is more than a busy public space in the capital. It is an emblematic, cultic space where life happens, a hub for those who move about in the city. As a reflection of recent political changes, Moscow Square is again called Széll Kálmán Square, though it is something else, the atmosphere, that the photographers of Szellemkép Szabadiskola try to capture and reflect on. The exciting, layered atmosphere of a public/shared space.”