János Eifert - Photographer

Bíró András, egykori főszerkesztőm levele, Érd, 2012. augusztus 24.

2012.08.24.-Bíró-András-levele   Kutya-Magazin-Eifert-János-képeiről-168-169.o

Kedves Jánoskám!

Az augusztus 20.-án Neked ítélt Állami Kitüntetésednek, Máriával együtt joggal örültünk, hiszen a fényképművészetben elért eredményeiddel ezt nagyon is megérdemelted, amihez szívből gratulálunk!

Gondolom, nem veszed rossz néven, ha levélpapírként ezt a hajdani Kutya Magazinban megjelent, az akkori munkálkodásodról szóló két oldal hátsó, tiszta lapját használom.

Sok idő telt el az óta! A kutyaújságot — amelyben neked évről-évre tengernyi fotód jelent meg, – elvették ugyan tőlem, de – húsz évre rá visszahívott a MEOE a lap élére, hogy segítsek.

Ebben az időben volt szerencsém Lányoddal, Annával találkozni és két éven át Vele munkálkodni. Sajnos, nem tudjuk, hogy most hol dolgozik? Veled lakik, vagy férjhez ment? Talán nagyapa lettél?

Mi felettünk közben eljárt az idő, Máriám betöltötte 90. évét, Ám, ha öregesen is, de napi rendszerességgel dolgozva, műveli kertünket. A magam részéről, én is a kilencvenediket morzsolom, és már évtizedek óta hetenként jelenik meg egy írásom a helyi lapban.

Közben harminc könyvem látott napvilágot. Hét éve, a városközpontban megnyílt könyváruház felvette nevemet, Érd városa öt évvel ezelőtt megvásárolta emeletes családi házunkat s havi életjáradékot fizet halálunkig, mely után, a város emlékházzá nyilvánítja ezt a Zagyva u. 1/A sz. alatti házat.

Jánoskám! Máriával együtt, nagyon szeretnénk látni, ezért ha be tudod osztani idődet, látogass ki hozzánk Érdre, családi házunkba, ahol nagy szeretettel látunk!

Akkor adnám át néhány „testesebb” regényemet, ezért most itt csak két vékonyka könyvet küldök. Egyik északi utunkról szól, Napló formában, a másik könyv, a „Találkozások” című, mindjárt a Te fotóddal és Hofi Géza személyével kezdődik.

Állami kitüntetésedhez ismételten gratulálva, barátsággal ölel és elvár Máriával együtt, sok szeretettel és a régi barátsággal:

 

Bíró András

 

Érdliget, 2012-08-24                        

Telefonunk: (06-23) 375-645   – E-mail: dariusbiro@t-online.hu – 2030 Érd, Zagyva u. 1/A