János Eifert - Photographer

Iványi Gáborral találkoztam a Klubrádióban, ahol a hallgatók adományait gyűjtötték össze, és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség juttatja el a rászorulóknak. Budapest, 2013. december 23.

Iványi Gábor lelkész (Eifert János felvétele)

A Klubrádióban gyűjtöttek a rászorulók javára, amiket majd Iványi Gábor gyülekezete, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség juttat el az arra rászorulóknak. Én könyvet adományoztam, remélem lesz akinek ez jelent majd örömöt.

Arató-András_Photo-Eifert 2013.12.23.-Photo-Eifert-01 2013.12.23.-Iványi-Gábor Eifert János felvételei

Iványi Gábor, (Szolnok, 1951. október 3. – ) lelkész-pedagógus család 11 gyermekéből, másodikként született, édesapja Iványi Tibor.
Nős, hat gyermeke van. 1989-től az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke.
Középiskolai tanulmányait Nyíregyházán a Vasvári Pál Gimnáziumban végezte, majd 1970 és 1974 között teológus, lelkész hallgatóként tanult a Szabadegyházak SZET Lelkészképző Intézetben. 1976-tól 1979-ig a MET házi teológia akadémiáján tanult. 1991-ben szerezte meg diplomáját a Wesley János Lelkészképző Főiskolán. 1996-ban tiszteletbeli doktorátusi címet kapott a Roberts Wesleyan College-tól. 2008-ban kapta meg az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem címzetes egyetemi tanár rendet. 1973-tól a Magyarországi Metodista Egyházban segédlelkész, majd az említett egyházból kirekesztett lelkészek és hívők csoportjának tagja, 1974-81-ig illegalitásban.
1974-ben a SZET lelkészképzőjéből (egyház)politikai okokból fegyelmi eljárás útján kizárták. Egy évre rá, 1975-ben eltávolították a Metodista Egyházból. 1977-ben egyesületi joggal való visszaélés címén felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Még ebben az évben az illegális Beszélő egyik alapító szerkesztője, és a Nyitott Ajtó illegális egyházi folyóirat alapítója. Az 1979-ben létrejövő, SZETA (Szegényeket Támogató Alap) alapító tagja, majd 1981 alapító lelkésze volt a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek. Ma az egyház elnöke és békásmegyeri egyházközségének templomépítő parókusa. 1987-től a Wesley János Lelkészképző Főiskola megbízott igazgatója, majd főigazgatója, ma határozatlan időre rektora. Ugyanebben az évben jött létre az Élet és Világosság egyházi lap, melynek alapító szerkesztője, és azóta rovatvezetője. A nemzetközi tudományos életben a Wesley János Lelkészképző Főiskola rektoraként a Council for Christian Colleges and Universities, valamint az Association of Free Methodist Educational Institutions tagja.
1988-89 között a Hálózat és az első ügyvivő testület egyik tagja (Göncz Árpád, Solt Ottília és mások társaságában. 1990-94-ig, majd 1998-2002-ig országgyűlési képviselő. Az első ciklusban az emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottság tagja. A 80-as években a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület, parlamenti időszakban pedig a Magyar-Izraeli Baráti Társaság tagja. 1993-99-ig a Fővárosi Szociális Központ és Intézményei igazgatója. A Wesley János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Szakközépiskola és Kollégium nevű intézmények (Abaújkér, Beregdaróc, Budapest (VIII.; X.; XVIII. kerület), Dunaújváros, Felsődobsza, Gemzse, Gulács, Gyüre, Hernádszentandrás, Jánd, Márokpapi, Nagykinizs, Orosháza, Szeged, Tiszaszentmárton) egyházi felügyelője.