János Eifert - Photographer

Több mint harminc Eifert-kópiával gazdagodott a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum. Az alkotásokat a Szent István Király Ünnepe alkalmából rendezett kamaratárlaton tekinthetik meg az érdeklődők – hangzott el a szerdai sajtótájékoztatón, amit dr. Nagy Imre múzeumigazgató, Almási István polgármester és Eifert János tartottak. Promenad.hu, Hódmezővásárhely, 2014. augusztus 13.

2014.08.13.-Promenad.hu_A-legismertebb-alkotásait-adományozta-Eifert-János

Promenad.hu 2014. augusztus 13.

http://promenad.hu/cikk/a-legismertebb-alkotasait-adomanyozta-a-tornyainak-eifert-janos-145793

A legismertebb alkotásait adományozta a Tornyainak Eifert János

Több mint harminc Eifert-kópiával gazdagodott a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum. Az alkotásokat a Szent István Király Ünnepe alkalmából rendezett kamaratárlaton tekinthetik meg az érdeklődők – hangzott el a szerdai sajtótájékoztatón, amit dr. Nagy Imre múzeumigazgató, Almási István polgármester és Eifert János tartottak.

Dr. Nagy Imre ismertette, Eifert János a tavalyi, vásárhelyi életmű kiállítása kapcsán tett ígéretet arra, hogy a szülővárosának adományoz több mint harminc fotográfiát, ezzel is erősítve a Tornyai János Múzeum gyűjteményét.

– Eifert János kiváló példa arra, hogy Hódmezővásárhelyről is vezet út a világ élvonalába. A művész legalább annyira szereti a várost, mint az itt élők, amit kiválóan bizonyít azzal, hogy életművének legfontosabb darabjait a múzeumnak ajándékozza – mondta Almási István. Mint hozzátette, ez kiemelkedően fontos a település számára, azért, mert a világ egyik legjelentősebb fotóművészének művei érkeztek a közgyűjteménybe, másrészt azért, mert ezáltal is látszik, hogy Hódmezővásárhely kultúrateremtő tevékenysége jó úton halad.

– 71 évesen el kell gondolkodnom, hogy mihez kezdek a műveimmel. Elhatároztam, hogy hozzáértő szakemberekkel kiválasztjuk a statisztikailag legtöbbet szerepelt fotográfiákat, és Vásárhely megkapja őket. Úgy gondolom, a fotók jó kezekbe kerültek – hallhattuk Eifert Jánostól.

A nemzetközileg elismert fotóművész alkotásait Szent István Király Ünnepe alkalmából rendezett kamaratárlaton tekinthetik meg az érdeklődők a Tornyai János Múzeum bejárati előcsarnokában.

Megyeri József