János Eifert - Photographer

“BALIDALI TÚRA” SZÜRREÁLIS FOTÓWORKSHOPOKKAL, KIÁLLÍTÁSI LEHETŐSÉGGEL, KALANDTÚRÁVAL – EIFERT JÁNOS FOTÓMŰVÉSZ KÍSÉRETÉBEN ÉS FOGLALKOZÁSAI KERETÉBEN – 2016. JÚLIUSÁBAN

Bali-01

BALIDALI TÚRA”
SZÜRREÁLIS FOTÓWORKSHOPOKKAL, KIÁLLÍTÁSI LEHETŐSÉGGEL, KALANDTÚRÁVAL 2016. JÚLIUSÁBAN

– EIFERT JÁNOS FOTÓMŰVÉSZ KÍSÉRETÉBEN ÉS FOGLALKOZÁSAI KERETÉBEN: WWW.EIFERT.HU
– MARIO BLANCO (BALIDALI), INDONÉZIA LEGHÍRESEBB FOTÓMŰVÉSZÉNEK ÉS FESTŐMŰVÉSZÉNEK MEGHÍVÁSÁRA:WWW.BLANCOMUSEUM.COM


Bali-05 Bali-07 Dezséry-Szük Dorottya fotóművész és Szük Norbert festőművész házaspár kéz a kézben szerveznek álomszerű utazásokat Balira. Mindkét fiatal külön-külön ment új életet kezdeni Indonéziába. Balin ismerkedtek meg, és kint házasodtak össze. A találkozásból egy babájuk is született.

Bali-08_Photo-Amyn_Akbarinzy Bali-10

Szük Norbert festőművésznek könyve jelent meg 2014-ben „Aki mer, az szerelem!” címmel: „Ízek, imák, szerelmek férfiverzióban”. Limitált példányban dedikálva megrendelhető.

Az utat azoknak ajánljuk, akik minél részletesebben szeretnék megismerni Balit, a házaspár által ajánlott legromantikusabb helyszíneket, kulturális nevezetességeket, galériákat; a balinéz spiritualitást, tradicionális szokásokat, sportlehetőségeket, kalandlehetőségeket, legszebb tengerpartokat; főként pedig személyes kapcsolatba szeretnének kerülni a sziget tanítóival, művészeivel, hírességeivel. Ez a legszínesebb és a legaktívabb programlehetőségünk mindenki számára.

Bali-04

UTUNK ALATT SZÁMOS SPIRITUÁLIS ÜNNEPET ÉS SZERTARTÁST FOGUNK LÁTNI, LÁTVÁNYOS MŰVÉSZETI MEGMOZDULÁSOKAT. FOTÓSOKNAK TÉMALEHETŐSÉGET, HELYSZÍNEKET BIZTOSÍTUNK.

SZERVEZETT, NEMZETKÖZI FOTÓWORKSHOPOK PROMÓCIÓVAL, MELYEKET A TÚRA TARTALMAZ:
I. BLANCO MÚZEUM KERTJE: MODELLFOTÓZÁS BALINÉZ KÖRNYEZETBEN, BALINÉZ TRADICIONÁLIS SZERTARTÁS, TERMÉSZET- ÉS MADÁRFOTÓZÁS. EGY NEMZETKÖZI FOTÓWORKSHOP TÖBB SZÁZ FOTÓS RÉSZVÉTELÉVEL; EGÉSZ NAPOS PROGRAM.
II. BEDUGULI TAVITEMPLOM: TRADICIONÁLIS MODELL- ÉS SZERTARTÁSFOTÓZÁS. NEMZETKÖZI FOTÓWORKSHOP TÖBB SZÁZ FOTÓS RÉSZVÉTELÉVEL; NAPFELKELTÉTŐL DÉLUTÁN 2-IG.
III. KINTAMANI VULKÁNNÁL, TAVAKNÁL TAVITEMPLOMNÁL: TRADICIONÁLIS MODELL- ÉS SZERTARTÁSFOTÓZÁS. NEMZETKÖZI FOTÓWORKSHOP TÖBB SZÁZ FOTÓS RÉSZVÉTELÉVEL; NAPFELKELTÉTŐL-DÉLUTÁN 2-IG.

Bali-03 Bali-06

Utunk során további fotózási helyszínek/események, lehetőségek:
* Bali Kite Festival (Papírsárkány fesztivál), júl. 4, Sanur
* Tumpek Landep (az ünnep, amikor a balinézek minden járművüket, motorkerékpárt, autót feldíszítenek Bali egész területén), júl. 9
* Makepung Buffalo Races (Bivalyfuttató verseny és fesztivál), júl. 12, Nyugat-Bali, Medewi

A legnagyobb lehetőség alkotók részére:
Indonézia, Bali leghíresebb művészének a balinéz-spanyol származású festőművész, Mario Blanco (BaliDali) felajánlásával fotóworkshopot és festménykiállítást szervezünk a Blanco Múzeumban nagy promócióval megnyitóval ahol Indonézia és a világ fotósai és festőművészei jönnek és az indonéz médiák. Ezáltal, a kiállítás ideje alatt lehetőség lesz helyi művészekkel és a médiával való találkozásra, tapasztalatcserére. Indonézia legnagyobb médiái és fotósai készítenek rólunk videókat és fotókat. Minden fontosabb médiai csatornában szerepelni fogunk. A kiállítási napra lesz madárröptetés, balinéz tradíciók (balinéz szertartások és balinéz ruhába felöltöztetett modellek) fotózása. Emellett még 2 nagy nemzetközi fotó workshopon szereplünk (Beduguli tavitemplom, Kintamani vulkán). Utóbbi az egyik legnagyobb lehetőség az európai alkotók számára, hogy megismerjék nevüket Indonéziában és a Távol-Keleten. Természetesen nem csak profi fotósokat és festőművészeket várunk, hanem aki szeret alkotni és szeretne bemutatkozni.

Bali-09

Időpont: 2016. július 1 – július 17.
(14 nap/éjszaka, 12 egész napos autós kirándulással)

Program:
1. Indulás Balira.
2. Esti órákban érkezünk meg Balira; a szállásunkon Ubudban, a Kori Ubudban, ahol welcome drink-kel fogadnak, majd szállásunkat elfoglaljuk. Lazításképp a hotel kivilágított medencéiben fürdőzünk.
3. Ubudi városnézésre megyünk. Megnézzük az Ubudi Királyi Palotát, a király otthonát kívülről és belülről, azokat a részeit is, ahová turisták általában nem mehetnek be. Ezután az ubudi szent fa (banyan tree) és a sziget legnevezetesebb Majomerdejének megtekintése, majd Bali legősibb Tegallalang rizsteraszán sétálunk, kókusztejet kóstolunk. Ezután egy tradicionális balinéz kerthelyiségbe, egy mesés étterembe megyünk, ahol a helyi specialitásokat próbálhatunk ki. Ellátogatunk Ubud leghíresebb jógamesteréhez, Ketut Arsanához, ahol speciális balinéz masszázsban lesz részünk; este balinéz táncelőadást nézünk meg a varázslatos Lotus étteremben (legong, barong tánc).
4. Elmegyünk egy kőfaragó-fafaragó műhelybe, utána a Goa Gajah meditációs elefánttemplomban pihenünk, sétálunk. délután Sanurban strandolunk és fotózzuk a világhírű Bali Kite Festival (Papírsárkány fesztivál), ahol a tengerparton és egy hotelben is nyílik fürdési lehetőség. Este Denpasarban megnézzük a Bali Művészeti fesztivált.
5. Ellátogatunk Indonézia leghíresebb festőművészeinek otthonaiba: Mario Blanco-hoz, Bali leghíresebb festő és fotóművészéhez a Blanco Renaissance Museumba; Ketut Karta, és Ketut Soki balinéz festőművészek stúdiójába, illetve festőiskolájába. A látogatások után elmegyünk egy tradicionális batikfestészeti stúdióba, délután Mengwi templom együttest nézzük meg, mely a világörökség része; a nap zárásaként a Tanah-Lot tengeri templomhoz látogatunk el.
6. Balangan Beach-en, Bali legszebb déli tengerpartján fürdőzünk, szörfözünk, ebédelünk. Itt a legálomszerűbb La Joya villakomplexben is fürödhetünk két mesés panorámás medencében. Dél-Balin, az Uluwatu templom megtekintése után ugyanitt megnézzük Bali legspirituálisabb táncelőadását, a Kecak táncot egy szabadtéri amfiteátrumban a sziklaszirtek szélén, ahol előadás közben a naplementézhetünk is. Este romantikus körülmények közt a tengerparton halvacsorázunk Jimbaranban, a parti vendéglősoron ahol barong és legong táncelőadásban lesz részünk.
7. Gunung Kawi-hoz, a sziget legősibb, több ezer éves sziklatemplomához és temetőjéhez látogatunk el, majd kalandos rizsterasz-sétát teszünk egy őserdei, elhagyatott vízeséshez, ahol csak mi fürdünk. Utána Tirta Empul hindu szentfürdőben rituális fürdőzési lehetőségünk lesz a helyiekkel; majd egy gyümölcs-fűszer parkba megyünk, ahol végigkóstoljuk az indonéz egzotikus gyümölcsöket, kávékat, teákat. Kora délután kétezer méter felett egy panorámás étteremben ebédelünk Kintamanin, ahonnan láthatjuk a Batur vulkánt és a Batur-tavat. Késő délután megnézzük a Besakih anyatemplomot, Bali legnagyobb, és egyben főtemplomát, mely az Agung vulkán lábánál terül el.
8. Reggel elindulunk a Beduguli tavitemplomhoz, ahol motorcsónakozunk a Beratan-tavon; ezután a beduguli gyümölcs- és fűszerpiacon vásárolgatunk; később a Buyan és Tamblingan tavakat tekintjük meg, ugyanitt panorámás ebédet fogyasztunk el (ilyen módon Bali három legfőbb tavát van alkalmunk megcsodálni). Délután Bali legimpozánsabb és legnagyobb vízeséséhez, a Munduk-hoz kalandozunk el, kevéssé ismert őserdei gyalogutakon.
9. Ellátogatunk Dél-Bali legszebb legfestőibb strandjaira, Padang Padang-ra („Ízek, imák, szerelmek” strandja), és a Blue Point-hoz, Dél-Bali sziklás tengerpartjára. Este Kuta partyvárosát (Kudeta, Potato Head Beach Club, Bounty) fedezzük fel.
10. Bali déli üdülőközpontjába, Nusa Duá-ra megyünk, ahol egy bevásárlóutcában balinéz szuveníreket nézegetünk; majd az egyik félszigetre látogatunk, ahol hatalmas hullámokat csodálhatunk egy meseszerű sziklaszirtnél és egy bambuszból készített lombkunyhó-étteremben kávézhatunk. Nusa Dua mellett Geger Beach-re megyünk fürdeni és kajakozni, ahol ebédelünk. Visszafelé, Ubud felé, szintén megállunk vásárolni egy reprezentatív plázában, a Bali Galleriá-ban.
11. Goa Lawah denevértemplomot, és egy tradicionális balinéz falvat, szabadtéri múzeumot nézünk meg, ahol bepillantást nyerhetünk a helyiek vallási életébe; ezután Bali legvarázslatosabb, legrejtettebb tengerpartján, a White Sand Beach-en fürdőzünk, ahonnan halászhajós túrára indulunk (felszíni búvárkodási lehetőség van).
12. Reggel 5-kor indulunk Jembranába, Nyugat-Balira, ahol a „Makepung Buffalo Races”-t, Bali bivalyfuttató versenyt és fesztivált nézzük meg, mely Bali egyik legnagyobb látványossága. Utána ellátogatunk a csodás, helyi Pillangóparkba, majd pihenés.
13. Beduguli tavitemplomnál tradicionális modell- és szertartásfotózás. Nemzetközi fotós workshop, több száz fotós részvételével napfelkeltétől 14 óráig. A program után fafaragó műhelyeket tekintünk meg Masban; majd Celukban az ezüstművesek stúdióit.
14. Kintamani vulkánnál és a tavaknál, tavitemplomnál tradicionális modell- és szertartásfotózás. Nemzetközi fotóworkshop több száz fotós részvételével napfelkeltétől 14 óráig.
15. Alkotóknak kiállítás a Blanco Múzeumban, nagy bemutatkozási lehetőséggel/Szabadprogram.
16. Szabadprogram; hazaindulás esti órákban.
17. Hazaérkezés.

További információ:
(+36 30) 998 1855
baliartcamp@gmail.com
Honlap: http://donorart.blogspot.hu/
Facebook: www.facebook.com/donorart