János Eifert - Photographer

Mediawave 2004 – Világ – Képek / Worlds and Images – Első könyvem

mediawave-2004 20030910andrissal  Elsö könyvem...  szerkesztosegben

Mediawave 2004 – Világ – Képek / Worlds and Images – Első könyvem

mediawave-2004

Első könyvem (55′)

MTV 2003

Szerkesztő-riporter: Bayer Ilona
Operatőr: Sibalin György
Rendező: Kálmán János

 
60 éves Eifert János, a hivatásos néptáncosból lett fotóművész, szakmájának itthon és külföldön egyik legelismertebb képviselője, meghatározó egyénisége. Filmünk életútját, ma is bámulatra méltóan sokrétű munkásságát mutatja be, amelyet nem lehet egységes stíluskategóriákba rendezni. Sokoldalú, folyamatosan megújuló, kísérletező alkat. Tánc-, aktfotói, természetképei és diaporámái alapozták meg ismertségét. 114 önálló kiállítása volt, 650 csoportos kiállításon szerepelt, 168 díjat, nagydíjat, különdíjat, diplomát érdemelt ki képeivel.
Aktívan vesz részt a művészeti közéletben: 1997-2002 között a Magyar Fotóművészek Szövetsége elnöke, az OSZK Jelenkori Fotóművészeti Gyűjteményének ötletadója és társalapítója, első művészeti vezetője, 1998-2002 a Fotóhetek, majd Fotóhónap művészeti vezetője, fesztiváligazgatója. 2002-től Győrben él, a MEDIAWAVE művészeti vezetője, fotókiállítások szervezője. Tanárként, előadóként, szakértőként szakíróként is tevékenykedik,
fényképei, képriportjai, írásai rendszeresen jelentek meg a szaksajtóban, hazai és külföldi lapokban, könyvekben, kiadványokban, az elektronikus sajtóban, Interneten. Filmekben, televíziós műsorokban, színpadi látványként, színházi díszletként gyakran használták fel fotóit, ő maga is gyakran jelent meg különböző film- és TV-műsorokban. Számos fotóalbumhoz, kiállítási katalógushoz írt bevezetőt, előszót, nyitott meg kiállításokat, tartott előadásokat, amelyeknek megírt szövegét dokumentálta.
Most dolgozik élete első könyvén…

Bayer Ilona