János Eifert - Photographer

IV. Louis Armstrong Dzsesszfesztivál, Eifert János kiállítása és Kép/Hang/Színház digiRáma bemutatója, Bánk, 2007. június 29 – 30.

Negyedik alkalommal rendezik meg a Louis Armstrong Dzsesszfesztivált a Nógrád megyei Bánkon június 29-30. között. A program házigazdája Joe Murányi, Armstrong utolsó klarinétosa lesz.

(MTI) – A bánki tó partján felállított vízi színpadon hagyományosan június utolsó hétvégéjén rendezik meg az évről-évre több látogatót vonzó fesztivált. Kezdetben főleg ismerősökből állt az érdeklődői kör, tavaly azonban már mintegy 3000 néző vett részt a két nap programjain.
  A dzsesszfesztiválon pénteken fellép a Lucky Boys, a Határőr Big Band, a francia Irakli & Louis Ambassadors, szombaton ad koncertet a Jazz Steps, a Molnár Dixieland Band és két holland zenekar, az Antoine Trommelen Quartet és az Andor’s Jazz Band. A színpadi koncertek mellett lesz délutáni és éjszakai örömzenélés, fórumbeszélgetés a zenészekkel, és megnyitják Eifert János fotókiállítását is.
  A fesztivál házigazdája hagyományosan a magyar származású Joe Murányi lesz, aki az összes zenekarral fellép a rendezvényen. A korábbi években a bánki dzsesszfesztivál vendége volt többek között a Benkó Dixieland Band, a Hot Jazz Band és a Budapest Ragtime Band.