János Eifert - Photographer

100 éves a Művelődési Ház – Kettős kiállítás a Dorogi Galériában, a fotóművészet és a retro jegyében. Megnyitó 2023. január 20. 17 óra

Magyar Kultúra Napja

  1. január 20. 17 óra
    100 éves a Művelődési Ház
    Kettős kiállítás a fotóművészet és a retro jegyében
    Program:
    Köszöntőt mond Szabó-Berghauer Zoltán igazgató

100 éves a Ház
A centenáriumi évfordulón kiállítás nyílik a Kép-Szín-Tér Fotóművészeti
Műhely Egyesület fotóiból a művelődési ház konferenciatermében

A kiállítást megnyitja:
Eifert János, Balogh Rudolf-díjas fotóművész

A Dorogi Galériában “Retro” címmel megelevenedik
az elmúlt 100 esztendő válogatott tárgyi és képi világa

(Dorog, Otthon tér 1, 2510)

Kiállítók:
Bognár Ágnes, Dallos István, Edelmayer Zsolt, Fehér Tamás, Harmos Csilla, Jánosházi Eszter, Szabó János, Tóth Béla, Orsolya Záhonyi,

https://www.rtve.hu/index.php/musorok/hirfolyam/item/23851-a-magyar-kultura-napja-100-eves-a-muvelodesi-haz
A kiállítást Eifert János nyitotta meg

https://www.rtve.hu/index.php/musorok/hirfolyam/item/23851-a-magyar-kultura-napja-100-eves-a-muvelodesi-haz

ONLINE HÍRFOLYAM  2023 JAN. 21.

https://www.rtve.hu/index.php/musorok/hirfolyam/item/23851-a-magyar-kultura-napja-100-eves-a-muvelodesi-haz

A magyar kultúra napja: 100 éves a művelődési ház

A magyar kultúra napját kortárs fotókiállítással ünnepelték a dorogiak művelődési házuk alapkőletételének 100. évfordulóján – közölte a dorogi önkormányzat a hivatalos honlapján.

Január 20-án a konferenciateremben tartott megnyitón részt vett dr. Tittmann János polgármester, a városi intézmények vezetői, civil szervezetek képviselői és számos művészbarát.

Szendi Ágnes, az Erkel-zeneiskola művésztanárának Schubert-játékát követően Szabó-Berghauer Zoltán intézményvezető megemlékezett az egy évszázados művelődési ház élményekkel, történetekkel teli múltjáról, majd felkérte Eifert János Balogh Rudolf-díjas fotóművészt a kiállítás megnyitására. A Kép-Szín-Tér Fotóművészeti Műhely Egyesület egy évvel ezelőtt a művelődési házban eltöltött alkotónapjának eredményeként születtek meg a pillanatfelvételek, a kordokumentumok, amelyek a ház különleges részleteit mutatják be. A közönségnek tárlatvezetést tartott a fotóművész a megnyitó zárásaként.

Eifert János hangsúlyozta, a kiállító egyesület célja az alkotók, a fotográfia iránt érdeklődést mutató emberek összefogása mellett az értékteremtés. Dorog 100 esztendős épületének talán sosem látott részletei, művészi megközelítésben mutatják meg az alagsorban, a padláson megbúvó tárgyi értékeket.

A Dorogi Galériában egy hangulatébresztő kiállításon a megjelentek bepillantást nyerhettek a művelődési ház évtizedeinek kiemelkedő eseményeibe statikus és mozgóképeken keresztül. (Fotók, forrás: dorog.hu)