János Eifert - Photographer

Nő – természetesen, Szépművészeti Múzeum, Budapest, 2005. október 4.

Nő – természetesen

A szép nő természetesen szép. Erről szól a rendezvény támogatójának, a Dove-nak most kezdődött kampánya is, amelynek középpontjában ezúttal nem a szupermodellek, hanem a hétköznapi nők állnak.

Ez a gondolat az indítója annak a vitának is, amit a Dove támogat, és amely világszerte elindult a természetes szépség érdekében. És ez volt az alapgondolata annak a beszélgetésnek is, amely a Szépművészeti Múzeumban útjára indította a magyarországi akciót.

A beszélgetésen részt vett Göncz Kinga, esélyegyenlőségi miniszter, aki elmesélte: közszereplővé válásakor a legtöbb tanácsot az ügyben kapta, hogy sminkelje magát erősebben. Jakab Kriszta, a Nők Lapja Cafe és Akovács Éva, a Maxima főszerkesztője arról beszéltek, hogy olvasóik a számukra elérhetetlen ideálokat nem is hajlandóak követni, nem érdekli őket! De a leghatásosabb érvek Réz Andrástól hangzottak el, aki eltűnődött: hogyan is élhette túl kamaszkorát korunk szépségideáljának olyannyira nem megfelelő nők között?

Eifert János, Szili Nóra, Tari Annamária és a beszélgetés minden résztvevője arra hívta fel a figyelmet: nem az ideálnak való megfelelés, hanem az önismeret az, amely boldoggá és elégedetté teheti a nőket. Mert a szépségről készült felmérés szerint a boldog nők az igazán szép nők!

 

2005. 10. 04.