János Eifert - Photographer

Fényképészek- Videófelvételkészítők és Rokon szakmák Országos Ipartestülete, Országos Szakmai nap, Budapest, 2007. május 24.

2007.05.24.-Budapest-Fényképészek-Szakmai-Nap-Eifert-előadás  Hámori Péter felvétele

2007. május 24.-én Hámori Erzsébet a Fényképészek- Videófelvételkészítők és Rokon szakmák Országos Ipartestületének elnöke a BKIK Kézműves Tagozat Szolgáltató Szakosztályával közösen Országos Szakmai napot szervezett, amelynek célja a szaktudás gyarapítása, és újabb lehetőségek bemutatása, amelyek segítségével kibővíthetjük szolgáltatásainkat, többet, jobbat nyújthatunk megrendelőinknek.

Gergely János úr a „Mindenre kép Kft.” egy új szublimációs technológiát mutatott be, amely jó, és tartós minőségben készít fényképet sokféle ajándék, dekorációs és reklám tárgyra. Gergely úr Eifert János fotóművész néhány alkotásából készített mintán szemléltette az általa kínált különleges anyagok felhasználási területeit. (Például üveglap, fa, falicsempe stb.)

Ezután Módos Gábor „Pécsi József” díjas fotóművész következett. A divat és portréfényképezés szakmai fogásait pozitív emberi megközelítéssel, felelősségteljesen mutatta be. A helyszínen felállított műteremben modelleket fényképezett, és közben részletesen elmagyarázta a beállításokat, elárulta a műhelytitkokat. Előadása hatalmas sikert aratott

Módos Gábor úr előadásához a Tripont Kft. által forgalmazott eszközöket használta. A legmodernebb Hensel stúdió lámpákat, a Colorama háttérpapírok széles választékát, és a Manfrottó állványokat.
Rendezvényünkön volt a PhaseOne P30+ digitális hátfal magyarországi bemutatója. Erről azt kell tudni, 30 megapixeles képet készít, felülmúlhatatlan minőségben.
Ugyanitt ismertette Tóth Béla fotóművész a Tripont Kft. ügyvezetője a PhaseOne raw konvertáló szoftvereit, a Capture One szoftvercsaládot is, amely segítségével a digitális fényképezőgépekkel kamera raw formátumban készített felvételeinket konvertálhatjuk át TIF, vagy JPG formátumba. A különböző teszteredmények, és saját tapasztalataim alapján a legjobb minőségben.

 
eifert-digirama-haemos-dal eifert-digirama-haemos-dal-szivmutet eifert-digirama-haemos-dal-sziv-mutet

 
Közkívánatra Eifert János fotóművész úr ismét csodálatos alkotásokat hozott. A„Selyemút” című digitális diaporámát, a „Maradj velünk” című számos díjat nyert rendkívül humánus szemléletre valló művét, és a sokak által legközelebbi rokonainknak tartott újgúroknál készített, -a hagyományos és digitális fotózás minden eszközét felmutató – bravúros fényképsorozatát is. Eifert János szívvel lélekkel magyarázott kollégáinknak, hogy megossza velük tudását, tapasztalatait. Előadását vastaps követte.

A résztvevő cégek, a Mindenre kép Kft., és a Tripont kft. ezen a napon jelentős árkedvezményt biztosítottak a résztvevőknek, és nem maradt el a szokásos tombola sem.
A Szakmai nap eseménye volt az Ipartestület tisztújító közgyűlése. Vendégeink voltak Szücs György úr az IPOSZ elnöke, és Kassai Róbert úr az IPOSZ alelnöke. Szücs György elnök úr kitüntetéseket adott át Ipartestületünk négy tagjának. Bogár László, Bujtás Ottó, és Sitkei Józsefné „Aranykoszorús mester” címet, Hámori Péter a „Magyar Kézművességért díj Aranyfokozatát” kapta.