János Eifert - Photographer

Képnovellákat ír Eifert János, (MTI) Kultura.hu, 2009. június 18.

kultura.hu_eifert-kiallitas-szofiaban

Képnovellákat ír Eifert János

2009. június 18.

Eifert János fotóművész Képnovellák című, retrospektív kiállítása csütörtöktől a Szófiai Magyar Kulturális Intézetben látható; ahol a művész a megnyitó után előadást is tart a magyar fotókultúráról.

(MTI) – Mint azt Eifert János elmondta, mintegy 40 válogatott fotográfiát mutat be 40 éves életművéből a magyar intézetben, legfőképpen klasszikus táncképeket, test- és természetfotókat. Ott lesz köztük A nő című 2 és fél méter magas, vászonra földolgozott képe is.

A művész táncosként kezdte pályafutását a Honvéd Táncegyüttesben, s külföldi fellépései alatt kezdett fotózni, 41 országban járt és dokumentálta is ezeket az utakat. Több mint 150 önálló kiállítása volt Magyarországon és külföldön, legutóbb márciusban Koszovó fővárosában, Pristinában láthatták fotóit az érdeklődők.

A szófiai megnyitón Móger Ildikó intézetigazgatóval, aki szintén táncos volt, közösen improvizálnak, majd nyolc-tíz fiatalt is bevonnak a jellegzetes délszláv körtáncba, amelyet balkáni zenére járnak.

A művész ezután digirámás, vagyis digitális vetítettképes előadást tart az érdeklődő közönségnek Kép-Hang-Színház címmel Magyarországról és a magyar fotókultúráról.

Korábban:

Kulturális csivitelés a szófiai Magyar Kulturális Intézetben