János Eifert - Photographer

Bulgáriai napló, Karácsonyi Jótékonysági bál a Sheraton Hotelban, Szófia, 2009. december 8.

Jótékonysági-Bál-04

Jótékonysági-Bál-Móger-Láng MALÉV-kirendelts-vezető Kamara-elnöke-és-tsa Jótékonysági-Bál-08Jótékonysági-Bál-01 Jótékonysági-Bál-03 Jótékonysági-Bál-02 Jótékonysági-Bál-bőgősJótékonysági-Bál-09 Jótékonysági-Bál-05 Jótékonysági-Bál-07 Móger-IldikóEifert-Láng-Judit-táncol

Jótékonysági-Bál-06

Ahogy a meghívóban állt, “A Bolgár-Magyar Kereskedelmi Kamara, a Szófiai Magyar Nagykövetség közreműködésével az előttünk álló meghitt ünnepek alkalmából Karácsonyi Jótékonysági bált rendez a Sheraton Szállodában, 2009 december 8-án, 20:30-tól. A rendezvény tiszteletbeli vendégei Jordanka Fandakova asszony, Szófia Főpolgármestere; Rosen Plevneliev úr, Regionalis Fejlesztési Miniszter, valamint Láng Judit excellenciás asszony, a Magyar Köztársaság Szófiai Nagykövete. A karácsonyi Bál a szálloda első emeleti “Royal Ballroom” termében lesz, ahol az elegáns és hangulatos ünnepi vacsora mellett a világhírű Rajkó Zenekar előadása, és egyéb szórakozási lehetőségek várják a vendégeket. A Kamara által rendezett jótékonysági tombola bevételét a “Hriszto Botev gyermekotthon” megsegítésére ajánljuk fel…. A meghívó egy személyre szól. Hölgyeknek estélyi vagy hosszú ruha, uraknak szmoking, vagy sötét öltöny viselete kéretik.”

Számomra nagyon kellemes volt az este, nemcsak a jó vacsora és a hangulat miatt, hanem hogy jó társaságba csöppenve – a követségi aszalnál kaptunk helyet – sok érdekes dologról beszélgettünk. És még táncoltam is… az első tánc jogát a nagykövet asszonnytól kaptam (meg kell mondanom, össze kellett szednem magam, hogy álljam a sarat mellette, olyan jó ritmusérzékkel és fiatalosan mozgott), aztán kis csapattal körtáncot, majd Ildikóval párosat lejtettünk…  És ne feledkezzünk meg a legfontosabbról: a jótékonysági tombola bevétele 5000 leva – mintegy 600.000 forint – volt, amelyet a “Hriszto Botev” gyermekotthon” kapott.

Jótékonysági-Bál-Követségi- 

Eifert János és Fazekasné Szabó Stella felvételei