János Eifert - Photographer

Gyermek- és családi fotó workshop – Eifert János vezetésével. FotósWorkshop.hu, Budapest, 2011. november 6.

Gyermek- és családi fotó workshop – Eifert János vezetésével. FotósWorkshop.hu, Kelko Niki szervezésében, Budapest, Fillér u. 11., 2011. november 6., 10:00 – 18:00

Családfényképezés. A kompozíció erővonalai (Photo: Eifert János)

http://fotosworkshop.hu/gyermek-es-csaladi-foto-workshop-eifert-janos-vezetesevel/

„Egyre nagyobb sláger hazánkban is a baba és gyermek fotózás illetve egyre több fotós veszi fel a családi fotózást is a repertoárjába. Tény, hogy rendkívül hálás téma, hiszen egy jól elkapott pillanatról készült képet a szülők már akkor is lelkesen fogadnak, ha a fotós szakmai tudása erősen egkérdőjelezhető. Ahogy a nyári workshopokon bebizonyosodott, Eifert Jánosnak rendkívül jó érzéke, és komoly tapasztalata van e téren, ezért a nagy sikerű „Anya és gyermeke” workshopját követően Gyermek- és családi fotó workshopot hirdetünk.” (Kelko Niki, FotósWorkshop.hu)

A workshop résztvői (Photo: Eifert János) Sári, Bori, Viktor (Photo: Eifert János) 2011.11.06-családfotó

A hivatásos fényképészek, szolgáltató fotóriporterek esküvőket, rendezvényeket, fogadásokat és portrékat, illetve családi fotózást, ezen belül a gyermek és a baba-mama fotózást vállalnak. Hogyan fényképezzük ezeket a témákat külső helyszínen, illetve a műtermben? Lehet-e, szabad-e csak a “tuti tippek” rutinszerű ismételgetésével fényképezni? Megújíthatók-e a hagyományos családfényképezés módszerei, és üzleti szempontból életrevaló ötlet-e a hagyományoktól való eltérés? A választ az újszerű, kísérletező merészséggel használt technika és esztétika sikeres használata adhatja meg. A workshop résztvevőivel most “friss szellemmel” tekintünk a témára. Kitűnő modelljeink segítik a fesztelen, természetes légkört: Kis-Kovács Sári és Kiss Viktor egyéves Bori lányukkal elbűvölnek bennünket. Egyéniségükhöz nem illik a szokványos és avittas képi megfogalmazás. Kísérletezhetünk tehát kedvünkre, miközben persze a szakmai felkészültségünket tökéletesítjük. Ma már a szolgáltató-iparban is csak a huszonegyedik századi szemléletet díjjazzák. Természetesen a mi családfényképezésünkben, a gyermek és a baba-mama fotózásban nem öncélúan keressük az új megoldásokat, a színes ötleteket. Törekszünk arra, hogy a legboldogabb és legőszintébb emberi pillanatokat kapjuk el, ugyanakkor a százszor bevált, éppen ezért unalmas vagy mesterkélt művi pózokat elvetjük. A természetességre, a felszabadult, őszinte pillanatok megragadására figyelünk, miközben a kép esztétikai és technikai értékeit is fontosnak tartjuk. Miközben megtanuljuk a szabályokat, kísérletezünk a fényekkel, a mozgással, az újszerű beállításokkal, a különleges ötletek megvalósításával.

Anya gyermekével, Sári Borival (Photo: Eifert János)

A mama szoknyája alatt 2. (Photo: Eifert János) A mama szoknyája alatt (Photo: Eifert János) Eifert János felvételei

A mama szoknyája alatt 1. (Photo: Eifert János)