János Eifert - Photographer

Zanati Zsófiával, a Mikszáth Kálmán-díjas kulturális szerkesztő-riporterrel a jazz-fényképezésől beszélgetek a Magyar Katolikus Rádió stúdiójában, az Akvarell c. kulturális műsorban, Budapest, 2012. június 14.

Katolikus-Rádió-Zamati Zsófiával beszélgetek a jazz-fényképezésről, a Katolikus Rádió stúdiójában Katolikus-Rádió-Képírás-könyvemről Magyar Katolikus Rádió (Photo: Eifert János)

Fotópályázat a jazz jegyében. Zanati Zsófia szerkesztő-riporterrel beszélgetek a Katolikus Rádió stúdiójában. Témánk a hangverseny-, koncertfényképezés, amit a IX. Bánki Louis Armstrong Jazzfesztivál, illetve a meghirdetett JAZZ fotópályázat tesz aktuálissá. A KÉPÍRÁS – FOTÓAKADÉMIA c. könyvemben kis fejezet foglalkozik a témával, ez adja keretét a beszélgetésünknek, amely az Akvarell c. kulturális műsorban 2012. június 15-én, 2012. 06. 22. pénteken, 9:34 és 20:34 órakor lesz hallható. A következő linkre kattintva meghallgathatjuk az interjút:

http://www.katolikusradio.hu/archivum.php?mev=2012&mho=06&mnap=22&mora=20&mperc=34

Zanati Zsófia, a Katolikus Rádió szerkesztő-riportere (Photo: Eifert János) Eifert János felvételei

Közben – műsoron kívüli beszélgetésben – megtudom, hogy hamarosan indulnia kell, mert a Magyar Írók Székházában veszi át a Mikszáth Kálmán-díjat. A Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége, a Magyar Polgári Média Egyesület és a Magyar Elektronikus Újságírók Szövetsége által 2006-ban életre hívott alapítvány a polgári értékeket és a konzervatív, nemzeti hagyományok ápolását előtérbe helyező újságírókat ismeri el ezzel a díjjal.