János Eifert - Photographer

Az Artphoto Galéria második, immár a Karácsonyt előlegező kiállítása Eifert János Ars poetica című tárlata. Fotó Magazin, 2013. december 9. 11:00

Foto Magazin Online fotográfia, 2013.12.09.

Új kiállítás az Artphoto Galériában!

Fotó Magazin | 2013. December 09., Hétfő 11:00  http://www.fotovideo.hu/uj+kiallitas+az+artphoto+galeriaban.html

A kiállításon az idén 70 éves fotóművész képeiből egy

kereszt-, pontosabban hosszmetszetet láthat a közönség. A falakon olyan híres képek csodálhatók meg, mint például a Cirkusz, a  Brooklyn Bridge,

az Op Art tanulmány, a  Vágta, a  Tánc, a  Kertész keze.

A művész több alkalommal is tart képbemutató vezetést a Galériában.

Eifert János fotóművészi pályáját az 1960-as évek végén kezdte. Akkoriban a Honvéd Együttes  tánckarával  bejárta  a  világot,  s  sok érdekes helyszínen  izgalmas  képeket  készített. Idővel a fényképezés kiszorította a táncolást, s ennek szentelte ideje nagy részét. Nagyon sok kiállításon vett  részt,  pályájának  ez  200.  önálló  kiállítása.

A  fényképezés mellett  számára nagyon fontos a fotóművészi élet, a fényképezés intézményeinek szervezése is. Megindítója volt a Fotóhét, majd a Fotóhónap rendezvényeknek. A művészi munka mellett rendszeresen tanít, workshopokat tart itthon és külföldön.

Az  Artphoto Galéria  2000  óta  működik,  elsősorban  internetes fotóművészeti galériaként, de idén  ősszel a budapesti kiállítótermek sorában is helyet  teremtett magának. 2013  őszén  az  Artphoto  Galéria internetes  portálja  is  megújult  a  www.artphoto.hu címen. A honlapon különböző kiállításokat tekinthetnek meg a látogatók, de alkalmuk nyílik arra is, hogy tetszés szerinti szempontok alapján válogassanak a galéria művészeti anyagából, soktucatnyi fotóból, sőt akár egy kattintással rendeljenek is a képekből.

A kiállítás hivatalos megnyitója: 2013. december 13. 14 óra

www.artphoto.hu