János Eifert - Photographer

DJ Zöld, azaz Szepesi Imre a REANIMATIO programjában. Esztergom, 2014. augusztus 9.

2014.08.09. DJ Zöld, azaz Szepesi Imre (Eifert János felvétele)

2014.08.09. DJ Zöld, azaz Szepesi Imre (Eifert János felvétele) 2014.08.09. DJ Zöld, azaz Szepesi Imre (Eifert János felvétele) 2014.08.09. DJ Zöld, azaz Szepesi Imre (Eifert János felvétele) 2014.08.09. DJ Zöld, azaz Szepesi Imre (Eifert János felvétele)

Ezt írta róla egy online magazin:
“Játszott stílusok: eklektikus, bossa, nu-jazz, funky, stb.
Aki tavaly ott voltak mai napig emlegetik a spontán nyitó bulit szombat este illetve az éjszakai tábortűzes partyt a pálya közepén. Sok embernek már nem kell bemutatni de aki most hall dj zöldről elöszőr itt olvashat egy próbálkozást arra hogy meghatározuk a stilusát.
1978-óta gyűjt lemezeket és lemezgyűjtőből vált dj-vé a 90-es évek elején, amikor a partykultúra kialakult hazánkban. Szenvedéllyel teli, sajátos, eklektikus stílusát sokan kedvelik.
Szettjeibe előszeretettel csempész magyar lemezekből részleteket, dalokat, ezáltal sajátos íze van előadásainak. A hagyományos dj technikát kedveli, a számokat legtöbb esetben teljesen lejátsza.
A stílusok orgiája – amit képvisel – van akit magával ragad, van akit felháborít. Ugyanígy a kommercionális zenék használata is néha hasonló reakciót vált ki a közönség soraiban. De számára fontos a jó zene és nem zavarja, ha az népszerű.
Szeret kis klubokban játszani, ahol a kontaktust tud kialakítani a közön-séggel. A kiállításmegnyitók, kávéházak, teaházak hangulata lemez-gyüjteménye nyugottabb darabjait igénylik, de ezek is az “esetei”.
Szeret más művészeti ágakkal közös projectekben is részt venni, például költőkkel (Versek lantkísérettel cd-n), filmzenében (Szalai Péter Téltemetés c. filmjén), vagy performance zenei hátterén (Black Dance Clip). Inspirálja ha a közönség a helyszínen is reagálni tud ezekre a kísérletekre.
Szeret összeállítani külömböző programokat egy koncepció köré. Így jött létre a Filmzenék Bakelitről táncest, a Sokáig éljen a kommersz táncest, és az Eklektikus tánczene.

Először 2005-ben Székesfehérváron, a fényírók fesztiválján találkoztunk . Később a REANIMATIO programjában, a MÉHKAS DIAPROJEKT  moderátoraként hozott össze bennünket a sors, 2014. augusztusában. De ki is ez a lángoló-hajú DJ Zöld, azaz Szepesi Imre?

Ezt írta róla egy online magazin: “Játszott stílusok: eklektikus, bossa, nu-jazz, funky, stb. Aki tavaly ott voltak mai napig emlegetik a spontán nyitó bulit szombat este illetve az éjszakai tábortűzes partyt a pálya közepén. Sok embernek már nem kell bemutatni de aki most hall dj zöldről elöszőr itt olvashat egy próbálkozást arra hogy meghatározuk a stilusát. 1978-óta gyűjt lemezeket és lemezgyűjtőből vált dj-vé a 90-es évek elején, amikor a partykultúra kialakult hazánkban. Szenvedéllyel teli, sajátos, eklektikus stílusát sokan kedvelik. Szettjeibe előszeretettel csempész magyar lemezekből részleteket, dalokat, ezáltal sajátos íze van előadásainak. A hagyományos dj technikát kedveli, a számokat legtöbb esetben teljesen lejátsza. A stílusok orgiája – amit képvisel – van akit magával ragad, van akit felháborít. Ugyanígy a kommercionális zenék használata is néha hasonló reakciót vált ki a közönség soraiban. De számára fontos a jó zene és nem zavarja, ha az népszerű. Szeret kis klubokban játszani, ahol a kontaktust tud kialakítani a közön-séggel. A kiállításmegnyitók, kávéházak, teaházak hangulata lemez-gyüjteménye nyugottabb darabjait igénylik, de ezek is az “esetei”. Szeret más művészeti ágakkal közös projectekben is részt venni, például költőkkel (Versek lantkísérettel cd-n), filmzenében (Szalai Péter Téltemetés c. filmjén), vagy performance zenei hátterén (Black Dance Clip). Inspirálja ha a közönség a helyszínen is reagálni tud ezekre a kísérletekre. Szeret összeállítani különböző programokat egy koncepció köré. Így jött létre a Filmzenék Bakelitről táncest, a Sokáig éljen a kommersz táncest, és az Eklektikus tánczene.

2014.08.09.-Szepesi-Imre-04

2014.08.09.-Szepesit-fotózzák (Eifert János felvétele) REANIMATIO-MEGHÍVÓ-ÉS-WEBHÍVÓ-210mmX100mm Eifert János felvételei