János Eifert - Photographer

Egy fotóművész életpályája. Eifert János fotóművész alkotásait mutatták be a Magyar Plakát Házban. Kanizsa TV Híradó, 2017. január 21. 20:29

Kanizsa TV Híradó

http://www.kanizsatv.hu/hirek/19884/egy-fotomuvesz-eletpalyaja/

Ars-Poetica-kiállításmegnyitó-05_Olasz-Ági-felvétele

NAGYKANIZSA – 2017. január 21. 20:29 szombat

Egy fotóművész életpályája

Eifert János fotóművész alkotásait mutatták be a Magyar Plakát Házban

Ötven év fotóiból rajzolódik ki egy fotóművész életpályája és ars poeticája a Thúry György Múzeum legújabb kiállításán. A Magyar Kultúra Napja alkalmából Eifert János fotóművész alkotásait mutatták be a Magyar Plakát Házban.

Fenyves Márk és Pálosi István, a Magyar Mozdulatművészeti Társulat két tagjának előadásával kezdődött a kiállítás-megnyitó – nem véletlenül. Eifert János fotóművészeti munkásságának egyik meghatározó szeletét alkotják a testet és a mozdulatokat középpontba állító akt- és tánctémájú fotók.

A hazai és külföldi berkekben egyaránt elismert fotóművészt Vinko Šebrek, a nagy múltú zágrábi fotóklub tiszteletbeli elnöke köszöntötte. „Eifert János született tehetség, aki ötleteit és a műszaki tudását mesterien használja művei megalkotásában. Számára a fotográfia egyszerre komoly játék, technika és művészet, szerelem és szenvedély, folyamatos tanulás és képzés, hobbi és vérbeli hivatás” – mondta el Vinko Sebrek fotóművész, a Zagreb Fotoklub tiszteletbeli elnöke.
„Ez a kép, amin keresztül tulajdonképpen fiatal fotósként bemutatkozhattam.” A megnyitót követően Eifert János rendhagyó tárlatvezetést tartott az érdeklődőknek. Kiállított fotói az elmúlt öt évtized termései; munkássága egy-egy nagy fejezetének állítanak emléket, és összegzik az alkotó filozófiáját. “Számomra játék a fotográfia, persze halálosan komoly játék. Olyan szabadságot ad, hogy a gondolataimat, az érzéseimet, a véleményemet elmondhassam másoknak, amit semmilyen más módon nem tudnék megszerezni” – fogalmazott Eifert János fotóművész.

A kiállítást a magyar kultúra napja alkalmából tartott programsorozat részeként nyitották meg.