János Eifert - Photographer

VI. Országos Miniatűr Fotópályázat kiállítás megnyitója – Székesfehérvár, 2019. november 30.

.

A VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtár és a MÁV Fotókör tisztelettel meghívja Önt és kedves családját, ismerőseit a
VI. Országos Miniatűr Fotópályázat kiállítás megnyitójára és díjátadójára, 2019. november 30-án 15.00 órára
A kiállítást megnyitja: Bödő Viktória, E-MAFOSZ fotóművész
A rendezvény háziasszonya: Molnár Lászlóné, VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtár Intézményvezetője
A kiállítás megtekinthető: 2019. november 30 – 2019. december 31-ig, az intézmény nyitva tartási idejében
Helyszín: VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtár (8000 Székesfehérvár, Mártírok útja 2.), bejárat Lövölde u. 46.

.

.

  

.

Bödő Viktória E-MAFOSZ fotóművész szövege, amely elhangzott a kiállítás-megnyitón:

“Köszöntöm a kedves megjelenteket a VI. Országos Miniatűr fotópályázat megnyitóján! Megtisztelő ennek a felkérésnek eleget tenni.  Részt vettem a zsűrizésben, ezért alkalmam volt többször végig nézni a beküldött anyagot.

Érdekes volt a laptopom monitorán keresztül látni, hogy fognak mutatni kis méretben, és az jutott eszembe a mai megalomániás világban, amikor lépte nyomon óriás plakátokba botlunk, vajon az emberek észreveszik és megértik az apró képeket? Egészen mást láttat egy miniatűr kép az óriás Góliáttal szemben. Aztán eszembe jutott, amit egyszer régen olvastam Suzan Sontag  A fényképezésről című könyvében, már az író is így említi:  „ A fényképezőgép miniatürizálja, az élmény látvánnyá alakítja a történelmet”. Végig nézve a kiállításon, esztétikailag is jól mutatnak a kasírozott fotók, lényegtelen mit ábrázol, és hogy milyen méretű az egységes formanyelv és különleges kompozíciók, szemet gyönyörködtető színek, fények és hangulatok kerültek előtérben a képeken. Még egy szép gondolatot szeretnék felidézni Helmut Gernsheim tollából: „A fénykép az egyetlen olyan „nyelv” melyet a világ minden részén megértenek, amely hidat ver nemzetek és kultúrák között, és összekapcsolja az emberiség családját”.

Ezúton szeretnék gratulálni a díjazottaknak és kiállításon szereplő fotósoknak. Kívánok minden alkotónak szép fényeket, jó egészséget, és szárnyaló ihletet az elkövetkezendőkben. Szeretettel megnyitom a kiállítást!”

.

  

.

Eifert János: Két bűvészinas

Eifert János: Felszedett sínek

.

Eifert János: Utazás, élmény

 

Eifert János: Varga László képzőművész

.

Eifert János: Kettőstudat / Dual Consciousness 2. (2019)                                                                      II. helyezett