János Eifert - Photographer

FEKETE-FEHÉR – a Kanizsa Fotóklub tagjainak kiállítása a Kanizsa Kulturális Központban, 2020. január 24 – február 14.

FEKETE-FEHÉR – a Kanizsa Fotóklub tagjainak kiállítása  

20 fotós 56 alkotásából nyílt kiállítás a Hevesi Sándor Művelődési Központban. A Kanizsa Fotóklub tagjai által készített képek különböző témákat dolgoznak fel, ugyanakkor mindegyik azonos méretű és fekete-fehér. A tárlat február 20-ig látható az Ősze András Galériában.

Évről évre izgalmas ötletekkel és rendhagyó tárlatokkal rukkol elő a Kanizsa Fotóklub.
A közösség ezúttal az alkotóit és a befogadókat is kihívás elé állította a Fekete-fehér című kiállítással: míg az egységes, 70×50 centiméteres képméret korlátok közé szorít, addig a letisztult tónusok tágítják a látókört.

– Az egésznek a filozófiája az, hogy a fekete-fehér közelebb áll az emberhez. Egy színes kép adja önmagát. A fekete-fehéren viszont gondolkodni kell, rákényszeríti erre a nézőt. A fekete-fehérrel ugyanis nem színeket írunk le, hanem tónusokat, az agynak pedig ezeket a tónusokat kell megfeleltetnie egy színes világgal – magyarázta Varga Szilárd, a Kanizsa Fotóklub elnöke. (Nagykanizsa Online)

Megnyitó: 2020. január 24-én pénteken 18:00 órakor
A kiállítást megnyitotta: Zsirai Tibor fotográfus.
Helyszín: a Hevesi Sándor Művelődési Központ Ösze András galériája (Nagykanizsa, Széchenyi tér 5-9.)

Megtekinthető az intézmény nyitvatartási idejében 2020. február 14-ig.

 

   

Kiállítók:
Béres Miklós; Boros Károlyné; Eifert János (EFIAP/b); Gyertyánági István; Horváth Valéria; Kovács Krisztián; Lipódi László; Melega István; Molnár Tibor; Olasz Ágnes; Sámoly Attila; Szabó Attila; Szabó Zsolt; Szabó-Simon Bernadett; dr. Simán László (EFIAP, E-MAFOSZ); Tollár Eszter; Török Tibor; Ujhelyi Zsolt; Varga Szilárd (EFIAP, A-MAFOSZ); Zágon László (EFIAP, E-MAFOSZ/g)