János Eifert - Photographer

A CIRKUSZ HULLÁMHOSSZÁN c. kiállítás a RévArt Galériában – Révfülöp, 2022. július 9 – 24.

.
A cirkusz hullámhosszán címmel július 9-én kortárs művészeti kiállítás nyílt Révfülöpön, a RévArt Galériában. A cirkuszművészeti témájú tárlaton 45 új, kortárs műalkotást tekinthetnek meg az érdeklődők.
.
.
A cirkusz hullámhosszán című kiállítás a Magyar Cirkuszművészeti Múzeum műalkotás gyűjteményéből válogatva 45 új, kortárs műalkotást mutat be: festményeket, grafikákat, fotókat és plakátokat. A tárlat egy szobrot is felvonultat, valamint egy nem mindennapi anamorfózis képet, melynek különlegessége abban rejlik, hogy a felismerhetetlenné torzított kép csak egy különös nézőpontból válik újra láthatóvá.
.
.
A tárlatot 202. július 9-én, 19 órakor Fekete Péter, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ főigazgatója nyitotta meg.
A kiállítás július 24-ig, hétfő kivételével 18 és 22 óra között látogatható a RévArt Galériában (Révfülöp, Halász utca 1.)
.
.
Az eseményen a cirkuszművészet csodáját testközelből is átélhették a látogatók, ugyanis a Köszönjük Magyarország! program keretében
Papdi Aliz cyr wheel és Ratkóczy Lilla hulahopp golyón számmal léptek fel.
.
.
.
.
.
.
 .  . 
.
 .  . 
.
.
A Mester és két múzsája (Piller Sándor felvétele)
.
Bors Györgyi: A pillanat statikája
.
.
.
A Rév-Art Galéria 2013 óta működik Révfülöpön. Célja, hogy a már klasszikussá vált realista, naturalista stílusú alkotók, és a modernebb, a kortárs művészettörténet által jobban elismert művészek műveit reprezentálja a galéria kínálatában. A Bogdán Katalin és Szigetvári György által vezetett galéria célja az idei évben sem más, mint a művészet sokoldalúságának bemutatása.
A szezonálisan, júniustól szeptemberig működő kiállítótér Kalácska Zsanett tervezőművész, ékszer- belsőépítészeti-díszítőművészeti kiállításával kezdte meg a szezont.
A cirkusz hullámhosszán című tárlatot követően Stekovics Gáspár fotográfus Balaton-felvidéki híres művészeket felvonultató arcképsorozatát tekinthetik meg az érdeklődők, majd Haász Katalin képzőművész kiállításával zárják az idényt. (Szekáry Zsuzsanna)
.
.
Az esemény plakátját Szlávik Ágnes grafikus készítette Árvay Zoltán: Hit, bizalom, élet című festményének felhasználásával.
.
A galériában belelapozhattunk a CIRCUS FLOW Cirkusz – Művészet – Alkotás című kortárs művészeti tárlat katalógusába, amely egy egyedülálló válogatás a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ és a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. 2020. évi nyílt alkotóművészeti pályázatára készített alkotásokból. A RévArt Galériában látható művek lényegében ennek anyagából lettek válogatva.
.
.