János Eifert - Photographer

Megvédte címét a Kanizsa Fotóklub – ZAOL, Zala megyei Hírportál, 2022. augusztus 25.

https://www.zaol.hu/helyi-kultura/2022/08/megvedte-cimet-a-kanizsa-fotoklub?utm_source=facebook&fbclid=IwAR2LtIGBZyj2p47bPxqhsMSohLgnIyzlqORSPVuS7ePGEXOz12Xxh8sUANo

Ismét aranyérem

Megvédte címét a Kanizsa Fotóklub

Az idei országos XXXIX. Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége (MAFOSZ) Szalon versenyében a Kanizsa Fotóklub a tavalyihoz hasonlóan aranyérmet nyert, s magánál tartotta a vándorserleget.

A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségét (MAFOSZ) 1983-ban Szolnokon alapította meg 33 fotóművészeti alkotócsoport. Napjainkban közel száz tagszervezetében 2000 különböző életkorú, foglalkozású autonóm alkotó tevékenykedik. Az ország jelenleg egyetlen olyan szervezete, amely közösségi fotóművészeti tevékenységet folytat, tagszervezeteiben tevékenykedő fotósok széles köre egymástól is sokat tanulhat, ahol a kreatív módon alkotni akaró fényképészek társakra találhatnak.

A szakmai szervezet az idén is meghirdette országos versenyét, melyre 44 klub közel 1000 fotóval nevezett. A kanizsaiak vezetője, Varga Szilárd „Szilu” elmondta: a szövetség alapító tagjaiként a 66 éves klub minden évben nevez a rangos viadalra. Az elmúlt időszakban mindig a legjobb öt között végeztek, ám azzal, hogy tavaly megszerezték az aranyérmet, elindultak egy úton.

Az első helyezett csapat tagjai: Kovács Krisztián, Olasz Ágnes, Szabó Zsolt, dr. Simán László, Ujhelyi Zsolt, Eifert János és Tollár Eszter.

A Kanizsa Fotóklub válogatott fényképeiből augusztus 29-én (hétfő) 18 órakor nyílik kiállítás a HSMK-ban. A Magyar Fotográfia napja alkalmából ezúttal Tollár Eszter és Varga Szilárd az elmúlt tíz év fotóit veszi egy csokorba „X+X” című ingyenesen látogatható tárlatán.

BENEDEK BÁLINT

ZAOL

Zala megyei Hírportál, 2022. augusztus 25.