János Eifert - Photographer

Dudás Ágnes FÉNYKÉPZELET c. kiállítása az iF kávézóban. Budapest, 2023. január 15. – február 14.

Dudás Ágnes FÉNYKÉPZELET c. kiállítása

Megnyitó: 2023. január 15. 18.00
Megnyitja: Eifert János, Balogh Rudolf-díjas fotóművész

Zene: Kovalik Erika – ének, Szabó-Kovács Eszter – hegedű, Vincze Pál – zongora, Vincze Miklós – cajon

A kiállítás 1 hónapig tekinthető meg

iF kávézó Budapest IX. Ráday u. 19.
www.if-jazz-cafe-budapest.hu

A kiállítást megnyitja Eifert János, Balogh Rudolf-díjas fotóművész
Dudás Ágnes: Új bolygó születik
Dudás Ágnes: Hegedűs
Dudás Ágnes: Festékes önportré
Dudás Ágnes: Biciklisták

Dudás Ágnes: “FényKÉPzelet” kiállítás megnyitó

2023. január 15. iF Cafe

A Kiállítást menyitotta Eifert János fotoművész

Fénykép, fény, kép és képzelet. A cím játék a szavakkal, a kiállítás anyaga is játék (művészet) a címbeli fogalmakkal. A játék legfontosabb segédeszköze DUDÁS ÁGNES fényképezőgépe. A többi szereplő a látható külvilág és minden amit Ági képzelete ezekhez hozzáad. Ha úgy adódik a jéánait a konyhapolcról, benne olaj, víz és festék, alatta a vaku.

Úgy kezdődött mint sokszor az iFben, Ági, Vincze Pali barátja. Előző kiállításunk megnyitóján Pali zongorázott (ősbemutató, az egyik kép apropóján írt darabját játszotta el a szerző). Akkor jött Pali ötlete, hogy hívjuk Ágit kiállítani. Nem alaptalanul, nagyon ügyes kezű-szemű profi fotósnak (művésznek) tartja, akinek a munkái jól illeszkednének a légkörbe, megtalálnák a közönségüket… Palinak nem csak a zenei izlése megbízható, most sem tévedett.

Véleményem (hofi írja ezeket) a sokféle kép mögött egy fontos közös vonás bújik meg: Dudás Ági játékos személyisége. Szeretem a viccet, ezért azt a képet említem először, amelyiken a nagy kerék alatt kis kerekeken (sőt kerékpárokon) szabályos ritmusban kedves emberek tekernek, Berlinben (hol máshol). Játék a fényekkel a a szarvasos kép, a táncos a fénnyel, a buborékkal, a mozdulattal és avonalakkal, játék a jénaiban, vagy a festett háttér előtt a hajzuhattaggal és mosollyal. Mindez profi tudással, technikával előadva.

De kár a szóért, olyan a kiállítás, mint az iF: you will like it(F), iFF you see it. Csakkor szereted, ha látod élőben.

A képek a megnyitóról sok kollégától származnak a sok kolléga fel is bukkan. A linkeken van ügyetlen video a megnyitó beszéd részletével és a megnyitó zene egyik számával. (Lemerült az iPhone).

Még egy maradandó, játékos poén: az alkalmi zenekar (nem is annyira alkalmi, a valahai Chagall band) neve DAR Trio: a Dudás Ági Rajongói Trió feat Vincze Miklós. Játék és képzelet, gyönyörű zene, remek kiállítás.

A megnyitó beszéd részlete (mert kifogyott az iPhone)

A megnyitó DAR Trió első száma: https://fb.watch/i7XvvPZaQ2/

(Hoffmann Gyuri)