János Eifert - Photographer

Eifert János tárlatvezetése az Alföldi Galériában, Hódmezővásárhely, 2013. július 14.

Tárlatvezetésem az Alföldi Galériában (Walters Lili felvétele) 2013.07.15.

TV interjú készül az Alföldi Galériában (Walters Lili felvétele) Walters Lili a Képnovellát "olvassa" (Eifert János felvétele) Alföldi Galéria, 2013.07.14. Peti Péter (Eifert János felvétele) Walters Lili, promenad.hu és Eifert János felvételei

2013.07.14. Promenad.hu 03 2013.07.14. Promenad.hu 02 2013.07.14. Promenad.hu 04 2013.07.14. Promenad.hu 01

Walters Lili az Alföldi Galériában, a kiállításomon (Eifert János felvétele) 2013.07.14.

2013.07.14.-Promenad.hu,-Egy-alkotó-ne-dícsérje-saját-művét

Egy alkotó ne dicsérje a saját művét

Feltöltő: Megyeri József / 2013-07-14 15:27:40

Ötven éves munkásságát mutatta be az érdeklődőknek Eifert János fotóművész az Ars Poetica – Ötven év fotográfiái című életmű-kiállítás tárlatvezetésén vasárnap a vásárhelyi Alföldi Galériában.

Eifert János, a hazai fotóművészet egyik legismertebb képviselője az Ars Poetica – Ötven év fotográfiái című életmű-kiállításán tartott tárlatvezetést július 14-én.

– A kiállítás célja, hogy megmutassam a szülővárosomnak, öt évtized alatt mit is tettem a fotográfia területén – kezdte beszélgetésünket Eifert János. Hozzátette, a galériában úgy  próbálta csoportosítani az ötven év fotográfiáit, hogy tematikus termeket alakított ki; tánc, test és természet témájú képek tekinthetők meg az intézményben.

A fotóművész elmondta, a tárlatvezetés előtt izgult, annak ellenére, hogy számtalan képelemzésen és bírálaton van túl. – Az alkotó ne beszéljen a saját műveiről és ne dicsérje őket, ezt a feladatot bízza a nézőkre. Viszont adhat információkat, segíthet, példát nyújthat, hogyan kell egy képet komponálni – hallhattuk Eifert Jánostól.

A tárlatvezetés során kiderült, a művész Mártélyon készítette első alkotásait, valamint szóba került a táncos múltja is.

Megyeri József

 

2013.07.12.-Vásárhelyi-Hírek,-Eifert-János-tárlatvezetése

 

A hazai fotóművészet egyik legismertebb képviselőjének Ars Poetica – Ötven év fotográfiái című életmű-kiállítása szülővárosában, Hódmezővásárhelyen, az Alföldi Galériában július végéig látható.

 Fotó: VH

 A kilenc teremben, a kiállítás közel száz képét végignézve három fogalom jut azonnal eszünkbe: tánc, akt és természet. Ezt maga is bevallja, a mozgás mindig is inspirálta. Ahogy mondja, „a befogadó élménye azért fontos, mert minden gondolat hiteltelenné válik, ha nem érződik mögötte a szenvedély, a képzelet, az a fajta vizuális élmény, ami nélkül egy kép legtöbbször csak unalmas és tárgyszerű lehet.”

Hogy milyen gondolatok és inspirációk vezérelték az elmúlt évtizedeket felvonultató képek készítése közben, megtudhatják az érdeklődők július 14-én, vasárnap délelőtt 11 órakor, Eifert János tárlatvezetésén. Különleges élménynek ígérkezik, szóban és képben egyszerre megismerni a hetvenéves fotóművész ars poetica-ját.