János Eifert - Photographer

Archive for the 'Művészeti közélet, kiállítások / Art, Public Life, Exhibition' Category

SZÍNE JAVA a Juhász Ferenc Művelődési Központban. Biatorbágy, 2018. február 21 – március 7.

2018.02.21.-Biatorbágy,-Színe-java_meghívó

A Biatorbágyi Fotóklub Egyesület (BFE) 2017-ben – 2012 és 2015 után – immár harmadszorra nyerte el az Év Fotóművészeti Alkotócsoportja megtisztelő címet. A vegyes fotográfiai profilú klubnak több, mint 60 tagja van, melyből 12-en rendelkeznek különböző szintű fotóművészeti, MAFOSZ (Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége), illetve FIAP (Fédération Internationale de l’Art Photographique, Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség) diplomákkal. A klub vezetősége e 12 tagját kérte fel egy – a munkásságukat reprezentáló – kötetlen témájú kiállítási anyag összeállítására. A „Színe-java” című tárlatot Eifert János fotóművész nyitja meg 2018. február 21-én 18 órakor a biatorbágyi  (2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 1.), melyre minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!  A kiállítás március 7-ig látogatható.

“Dallam az életünk” címmel nyitott kiállítást Olasz Ágnes fotóművész az iFben. Budapest, 2018. január 25 – február 13.

Olasz Ági: Küzdelem (Bocska, 2017)

Olasz Ági: Küzdelem (Bocska, 2017)

Olasz-Ági_Dallam-az-életünk-mehyitó_Photo-Kalocsai-Richárd

Olasz Ági: Gyárfás István (Budapest, 2017)

Olasz Ági: Gyárfás István (Budapest, 2017)

Olasz-Ágnes_Dallam-az-életünk,-plakát Az iFből jelentem

2018. január 30., Hoffmann György-Kalocsai Richárd

“Dallam az életünk” címmel nyitott kiállítást Olasz Ágnes fotóművész az iFben.

A megnyitóról a Jazzma sem maradhatott le, két okból sem.

Az egyik ok a fotók és az esemény jazzessége. Eifert János (fotó- és táncművész) szuggesztív megnyitó előadásában azt mondta, hogy az életünk a zene és a természet szépsége nélkül üres. Az egyik “fő” fotón vágtató lovak sörényének lobogását a dallamok lobogásához és vágtatásához hasonlította. A képeken sok más szépségen kívül feltűnik maga Gyafi (Gyárfás István az év gitárosa) is, aki véletlenül jelen is volt, és véletlenül a gitárját (és erősítőjét) is hozta.

A másik ok, hogy a dallamok az előadás után vágtatni is kezdtek. (Lévén az iF egy (de még milyen) jazz club). Először Gyafi a képekre asszociálva szólóban gitározott, majd csatlakozott hozzá Pocsai Kriszta énekkel és Oláh Zoltán bőgőn.

A harmadik ok,  hogy a kávézós gyenge jellem, és ha a Maloschik Robi (Jazzma) ráparancsol, hogy írjon, azonnal ír. Márpedig Robi parancsol, ha régi kedvenc énekeséről valaki ájult elragadtatással beszél neki. Mármint én, mert elragadott. És Robi parancsolt.

Gyönyörű, vidám, kérdezős felelgetős kamara koncert alakult. A három muzsikus külön-külön is vidám, pozitív figura, a volt matematikus inkább kedves, életvidám, jópofa embereknek írná le őket. A két húros hangszer tökéletes összhangban (erre számítani lehetett) kísérte  és szólózta körül Kriszta gyönyörű dallamait, meglepő, szép beszólásait (erre is számítani lehetett). De hogy ez ennyire jó élmény lesz, ráadásul olykor táncra is perdülnek a zenészek, arra nem lehetett számítani.

Az írás nem adja vissza az élményt, de olvassatok Jazzmát, nézegessetek lejjebb Kalocsai Richárd képeket, de főleg hallgassatok élő jazzt,  például az iFben, ahol ez a családias örömzene a standard.

Hoffman György

w 02 A dal Olasz Ági Photo

Olasz Ági: A hang (Bánki Jazzfesztivál, 2016)

Olasz-Ágnes_Dallam-az-életünk-kiállításmegnyitó-01

Kalocsai Richárd, Palotai Misi és Dajka Margot Judit  felvételei a megnyitóról és Eifert János tárlatvezetéséről

Olasz-Ági-és-Gyapi_Kalocsai-Richárd-Photo Olasz-Ági_Dallam-az-életünk-megnyitón-Gyafi-Ági-Eifert_Photo-Kalocsai-Richárd Olasz-Ági_Dallam-az-életünk-megnyitón-Gyafi-gitározik_Photo-Kalocsai-Richárd Palotai-Misi-Hoffmann-Gyuri-Eifert-János_Photo-Dajka-Margot-Judit

Olasz Ági kiállított képeiből:

Photo Olasz Ági: Fényjáték (Budapest, 2017) Olasz Ági: Csörögi Márk partnerével (Budapest, 2015)

Olasz Ági: Veled Uram (Szentliszló, 2017) Olasz Ági: Érintés (Bali, 2016)

Olasz Ági: Álmos (Bocska, 2017) Olasz Ágnes: Hajnali szertartás (Bali, 2016)

Olasz Ági: A locsoló (Budapest, 2017)


Kalaznói repülés a Bethlen Galériában. Budapest, 2018. január 23 – február 10.

2018.01.23.-Kalaznói-repülés-meghivó-1

2018.01.23.-Kalaznói-repülés-kiáll.megnyitó-11

Csorbáné Lux Erzsébet és Csorba Károly felvételei a megnyitóról

2018.01.23.-Kalaznói-repülés-Eifert-Danis-János_Photo-Csorba-Károly 2018.01.23.-Kalaznói-repülés-kiáll.megnyitó-01_Photo-Csorba-Károly 2018.01.23.-Kalaznói-repülés-01_Photo-Olasz-Ági 2018.01.23.-Kalaznói-repülés-kiáll.megnyitó-09_Photo-Csorba-Károly

2018.01.23.-Kalaznói-repülés-kiáll.megnyitó-06_Photo-Csorba-Károly 2018.01.23.-Kalaznói-repülés-kiáll.megnyitó-12_Photo-Csorba-Károly 2018.01.23.-Kalaznói-repülés-kiáll.megnyitó-10_Photo-Csorba-Károly 2018.01.23.-Kalaznói-repülés-kiáll.megnyitó-03_Photo-Csorba-Károly

Kedves vendégeink!

Csorba Károly vagyok, kertészmérnök, fotós és a Kalaznó Johann Lux Stallgalerie vezetője. Kulcsszavak a mai megnyitóhoz: 1. Mozdulatművészet   2. Kalaznó

Köszönöm a Magyar Mozdulatművészeti Társulatnak és a Magyar Mozdulat Kórusnak a nagyszerű nyitó performanszot!

Egy éve kaptam a lehetőséget Dusa Gábortól, a Bethlen Galéria vezetőjétől egy önálló tánc-fotó kiállításra. Nagy örültem, de a saját kiállításom helyett inkább egy közös fotókiállításunkat javasoltam. A jó közös kiállítás hangulata nagyon erős tud lenni! Az egyik hobbim a fotózás, a másik a Galériánk működtetése a „világ végén” Kalaznón. Mindezt egyfajta kulturális missziónak tekintjük! Kalaznó egy gyönyörű virágzó sváb falu volt! A svábok kitelepítése 70 éve történt, amely a családunkat is érintette. 60 év után visszavásároltuk a régi házat, amelyet a nagypapa épített. Az épület rendbe hozatala mellett egy istálló és egy kamra galériát alakítottunk ki. Johann Lux Stallgalerie néven 8 éve működünk. Nyaranta nagyon sokféle kiállítást rendeztünk, festmény, fotó, kerámia, ikon és többféle néprajzi témában. Régészeti, iparművészeti, néprajzi előadásokat hallhattunk. Bemutatkoztak a zene, a tánc kiváló művészei és színházi előadást is tartottunk.

2018.01.23.-Kalaznói-repülés-02_Photo-Olasz-Ági

Kalaznó most megérkezett ide a Bethlen Galériába a „Kalaznói repülés” táncfotó kiállítással! Témája: tánc a szabadban! A kiállítás tehát az Orkesztikáról, a mozdulatművészetről szól!

Orkesztika. A Dr. Dienes Valéria által kidolgozott mozdulatrendszer az Orkesztika, a Mozdulatművészet – egy több mint 100 éves tradíciójú „tánchungarikum”, megtestesítője ma a táncszínpadokon a 20. jubileumi évadát ünneplő Magyar Mozdulatművészeti Társulat. A vezetőjük Fenyves Márk és Pálosi István, koreográfus, előadók Dr. Dienes Valéria, Magyarország egyik legizgalmasabb nőalakja.  Elsők között szerez diplomát, majd doktori címet a nők között.  Tevékenysége rendkívül szerteágazó. Vallomása szerint négy szerelme volt: a matematika, a filozófia, a zene és az orkesztika.

2015 nyarán Kalaznón a Johann Lux Stallgalerie által szervezett workshop keretében fotózni indultunk a Társulat és a Kórus táncosai-val, hogy újra készüljenek képek a természetben is  –  úgy, mint egykor régen. A kurzust Eifert János fotóművész vezette. Az eseményt az ott készült fotókon mutatjuk be. Eddig 19 kiállításunk volt mozdulatművészet témában, törekedünk arra, hogy minden megnyitó egyedi legyen, de kötődjön a mozdulatművészethez.

Ma egészen a gyökerekig, Isadora Duncan-hez térünk vissza.

Régi baráti kapcsolatok adták a lehetőséget megidézni Duncan és Jeszenyin kapcsolatát. Bemutatom László Anna Regina zeneszerzőt, énekest és Erdődi Gábor író műfordítót (aki betegsége miatt nem tud most itt lenni.)

Gábornak több verses kötete jelent meg, fordít oroszból és angolból. Köztük Jeszenyin és Dylan Thomas.

Anna, Sebestyén Kátyávál a Dve Gitári formációban lép fel. Nagyszerű orosz esteket tartottak! Közös esteket Erdődi Gáborral! Anna sokszor énekelt kiállítás megnyitókon. Hát felkértem!  De mit énekeljen? Két Jeszenyin verset választottunk, utalva a Duncan Jeszenyin kapcsolatra!

(Elhangzott 2018. január 23-án, a Bethlen Galériában, a „Kalaznói repülés” c. kiállítás megnyitóján)

OLASZ ÁGNES: DALLAM AZ ÉLETÜNK – iF kávézó Budapest, 2018. január 25 – február 13.

OLASZ ÁGNES: DALLAM AZ ÉLETÜNK
Megnyitó: 2018. január 25. 18:00
Megnyitja: Eifert János
Zene: Gyárfás István
Esti Jazz: Pocsai Kriszta,
Gyárfás István, Oláh Zoltán
Nyitva: 2018. február 13-ig
iF kávézó Budapest, IX. Ráday u. 19.,
www. ifkavezo.hu

2018.01.25.-iF-Cafe_Olasz-Ági-kiállítása

OLASZ ÁGNES: DALLAM AZ ÉLETÜNK

Megnyitó: 2018. január 25. 18:00

Megnyitja: Eifert János, Zene: Gyárfás István, Esti Jazz: Pocsai Kriszta, Gyárfás István, Oláh Zoltán

Nyitva: 2018. február 13-ig (Budapest IX. Ráday u. 19.)

www. ifkavezo.hu

Az iF Kör Négyszögesítése 2017 – iF Cafe, Budapest, 2017. december 13., 18:00–19:30

2017.12.13.-iF-Galéria_A-kör-négyszögesítése

Kiállítás megnyitó:

2017-ben az iFben kiállítók munkáiból mutatunk be.

A résztvevő művészek:
Cseh András
Dobó judit
eF Zámbó István
Eifert János
Ferth Tímea
Gimesi András Gime
Forgács Eszter
Kéri Rita
Letai Gábor
Lukács Andrea
Nagy Attila
Nyíri Zsolt
Schnedarek Réka
Verebélyi Diána

A megnyitón Vázsonyi János vagy szaval vagy szaxofonozik. Meglátjuk.

6. Művészet Esztergomért – Adventi Kiállítás és Vásár a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeum Rondella Galériájában, 2017. december 8 – 23.

6. Művészek Esztergomért 2017.12.08. Esztergom, Rondella Galéria

6. Művészet Esztergomért – Adventi Kiállítás és Vásár

Megnyitó: 2017. december 8. (péntek), 18:00

Helyszín:  (Esztergom, Szent István tér 1.)

A kiállítás 2017. december 9. és 23. között tart majd nyitva (hétfői napok kivételével).

A megújulás lendülete a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ “Partiumi Református Múzeum” termében. Nagyvárad, 2017. december 6 – 2018. január 10.

2017.12.06.-Nagyvárad-Olaszi-Egyházköség_A-megújulás-lendülete (Eifert János felvétele) 2017.12.06.-Nagyvárad-A-megújulás-lendülete-Eifert-és-a-Tiszteletes-Úr_Photo-Gardó-Zoltán

Reggeli Újság – Bihar Megyei közéleti napilap:

“Szerdán, 2017. december 6-án 18 órakor a a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ “Partiumi Református Múzeum” termében, az olaszi presbitérium havonkénti tanfolyama keretében, a reformáció 500. évfordulójának gyülekezeti alkalmaként megnyitják A megújulás lendülete című fénykép-kiállítást. A Reformáció Emlékbizottság fotópályázatainak díjazott képeiből, valamint meghívott fotóművészek alkotásaiból összeállított kiállítást Eifert János budapesti fotóművész-kurátor mutatja be. Kiss Törék Ildikó és Meleg Vilmos színművészek adventi vers-összeállítással köszöntik az ünnepet. Az alkalmat az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület és a Kiss Stúdió színházzal közösen szervezik, Veres Kovács Attila lelkész szellemi irányításával.”

2017.12.06.-Nagyvárad-A-megújulás-lendülete-Kiss-Törék-Ildikó_Photo-Gardó-Zoltán 2017.12.06.-Nagyvárad-Olaszi-Egyházköség_A-megújulás-lendülete (Eifert János felvétele) 2017.12.06.-Nagyvárad-Olaszi-Egyházköség_A-megújulás-lendülete (Eifert János felvétele) 2017.12.06.-Nagyvárad-Jakó Sándor kántor_Photo-Gardó-Zoltán

2017.12.06.-Nagyvárad-A-megújulás-lendülete-Eifert-tárlatvezetése_Photo-Gardó-Zoltán

2017.12.06.-Nagyvárad-Olaszi-Egyházköség_A-megújulás-lendülete (Eifert János felvétele) 2017.12.06.-Nagyvárad-Olaszi-Egyházköség_A-megújulás-lendülete (Eifert János felvétele) 2017.12.06.-Nagyvárad-Olaszi-Egyházköség_A-megújulás-lendülete (Eifert János felvétele) 2017.12.06.-Nagyvárad-Olaszi-Egyházköség_A-megújulás-lendülete (Eifert János felvétele)

2017.12.06.-Nagyvárad-Olaszi-Egyházköség_A-megújulás-lendülete-122017.12.06.-Nagyvárad-Olaszi-Egyházköség_A-megújulás-lendülete-12Szerdán, december 6-án 18 órakor a a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ múzeumtermében,
az olaszi presbitérium havonkénti tanfolyama keretében, a reformáció 500. évfordulójának gyülekezeti alkalmaként megnyitják
A megújulás lendülete című fényképkiállítást. A Reformáció Emlékbizottság fotópályázatainak díjazott képeiből, valamint meghívott fotóművészek alkotásaiból összeállított kiállítást Eifert János budapesti fotóművész-kurátor nyitja meg. Kiss Törék Ildikó és Meleg Vilmos színművészek adventi versösszeállítással köszöntik az ünnepet. Az alkalmat az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület és a Kiss Stúdió színházzal közösen szervezik, Veres Kovács Attila lelkész szellemi irányításával.
Reggeli Újság
Bihar Megyei közéleti napilap
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
Nagyvárad, Kapucinusok (ma Traian Mosoiu) utca 10. szám
reggeliujsag@gmail.co

Reggeli Újság (Szerkesztőség és kiadóhivatal: Nagyvárad, Kapucinusok (ma Traian Mosoiu) utca 10. szám – reggeliujsag@gmail.com)

A megújulás lendülete a Református Templom galériájában. Túrkeve, 2012. december 3 – 31.

2017.12.03.-Túrkevei-Református-templom_A-megújulás-lendülete-plakátja 2017.12.03.-Túrkevei-Református-templom

2017.12.03.-A-megújulás-lendülete_Turkevei-Református-Templomgaléria_plakát 2017.12.03.-Túrkevei-Református-templom-galériájában-Eifert-János-megnyit

A Túrkevei Református Gyülekezet szeretettel meghívja Önt és családját a Reformáció Emlékbizottság által meghirdetett fotópályázatok legjobb képeiből, valamint meghívott fotóművészek alkotásaiból összeállított A megújulás lendülete című kiállítás megnyitójára.

A 2017. december 3-án, vasárnap 9.15 órakor kezdődő istentiszteletet követően nyíló kiállítást megnyitja: Eifert János fotóművész, a kiállítás kurátora, köszöntőt mond: Kereszti Roland lelkipásztor, közreműködnek: Vadné Árvai Ilona pedagógus-könyvtáros, Dezső Dario, orgonista-kántor és gyülekezetünk énekkara.

A tárlat december 31-ig, előre egyeztetett időpontban, a Templomgalérián tekinthető meg. (Református Templom, 5420 Túrkeve, Kossuth u. 1.)

2017.12.03.-Túrkevei-Református-templom-galériája_Kereszti-Roland-köszöntője 2017.12.03.-Túrkevei-Református-templom_Dezső-Dario-orgonista-kántor 2017.12.03.-Túrkevei-Református-templom-galériája_Vadné-Árvai-Ilona-pedagógus-könyvtáros

2017.12.03.-Túrkevei-Református-templom-galériája-01

2017.12.03.-Túrkevei-Református-templom-galériájában-Eifert-János-tárlatvezet 2017.12.03.-Túrkevei-Református-templom-galériája-04 2017.12.03.-Túrkevei-Református-templom-galériája-03

2017.12.03.-Túrkevei-Református-templom-01 2017.12.03.-Túrkevei-Református-templom-galériájában-az-énekkar

2017.12.03.-Túrkevei-Református-templom-galériájában-Eifert-János

2017.12.03.-Túrkevei-Református-templom-galériájában-Eifert-János-tárlatvezet-01

33. Vizuális Művészeti Hónap fotópályázatának kiállítása, Budapesti Művelődési Központ galériájában, 2017. november 16 – 28.

2017.11.16.-BMK-Vizuális-Művészeti-Hónap-fotópályázatának-kiállítása_meghivó

A 33. Vizuális Művészeti Hónap fotópályázatának kiállítása

A Budapesti Művelődési Központ tisztelettel meghívja Önt és barátait a 33. Vizuális Művészeti Hónap fotópályázatának kiállítására, amely 2017. november 10-től november 28-ig tart nyitva a BMK Galériában.

Oklevelek átadása és a kiállítás bemutatása: 2017. november 16. ♦ csütörtök ♦ 18.00 óra.

Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (XI., Etele út 55./A.).

.

A programot vezeti: EIFERT JÁNOS fotóművész, a pályázat zsűrielnöke.

.

A pályázat nyertese: dr. TÓTH-PIUSZ ISTVÁN

.

Oklevelet kapnak: dr. MANN JUDIT, FARKAS IMRE, HODOSSY ILONA, KOVÁCS JUDIT, KOZMA CECÍLIA, LACZKÓ-MAGYAR GYÖRGY, NAGY SUGÁR, SZŐNYI ISTVÁN

Kiállítók: BORBÉLY DÁNIEL, dr. MANN JUDIT, dr. TÓTH-PIUSZ ISTVÁN, ÉLES REA, FARKAS IMRE, FÁBIÁN ANDRÁS, HODOSSY ILONA, KOVÁCS JUDIT, KOZMA CECÍLIA, LACZKÓ-MAGYAR GYÖRGY, NAGY CSILLA, NAGY SUGÁR, NERHAFT ANTALNÉ, NÉMETH MIKLÓSNÉ, SIMÁK GERGŐ, SZALAI MIHÁLY, SZŐNYI ISTVÁN, VERESS MARIANN, ZÁCS ÁGOSTON

.

A BMK Galéria kiállításai ingyenesen tekinthetők meg.

Információ:  Sarnyai Rita – telefon: 371-2760, 371-2770, e-mail: informacio@bmknet.hu, sarnyai.rita@bmknet.hu

A 33. Vizuális Művészeti Hónap fotópályázatának kiállítása
33. Vizuális Művészeti Hónap fotópályázatának kiállításaA Budapesti Művelődési Központ tisztelettel meghívja Önt és barátait a 33. Vizuális Művészeti Hónap fotópályázatának kiállítására, amely 2017. november 10-től november 28-ig tart nyitva a BMK Galériában.
Oklevelek átadása és a kiállítás bemutatása: 2017. november 16. ♦ csütörtök ♦ 18.00 óra.
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (XI., Etele út 55./A.).
A programot vezeti: EIFERT JÁNOS fotóművész, a pályázat zsűrielnöke.
A pályázat nyertese: dr. TÓTH-PIUSZ ISTVÁN
Oklevelet kapnak: dr. MANN JUDIT, FARKAS IMRE, HODOSSY ILONA, KOVÁCS JUDIT, KOZMA CECÍLIA, LACZKÓ-MAGYAR GYÖRGY, NAGY SUGÁR, SZŐNYI ISTVÁN
Kiállítók:
BORBÉLY DÁNIEL,
dr. MANN JUDIT,
dr. TÓTH-PIUSZ ISTVÁN,
ÉLES REA,
FARKAS IMRE,
FÁBIÁN ANDRÁS,
HODOSSY ILONA,
KOVÁCS JUDIT,
KOZMA CECÍLIA,
LACZKÓ-MAGYAR GYÖRGY,
NAGY CSILLA,
NAGY SUGÁR,
NERHAFT ANTALNÉ,
NÉMETH MIKLÓSNÉ, S
IMÁK GERGŐ,
SZALAI MIHÁLY,
SZŐNYI ISTVÁN,
VERESS MARIANN,
ZÁCS ÁGOSTON
A BMK Galéria kiállításai ingyenesen tekinthetők meg.
Információ:  Sarnyai Rita
telefon: 371-2760, 371-2770,
e-mail: informacio@bmknet.hu, sarnyai

ARCHÍV Fotótárlat 2017 – Galéria 12 Kiállítóhely, Kávézó és Borbár. Budapest, 2017. november 20 – december 9.

ARCHÍV Fotótárlat 2017

Galéria 12 Kiállítóhely, Kávézó és Borbár (1122 Budapest, Hajnóczy József utca 21.)

kiállításmegnyitó 2017. november 20-án, hétfőn 19 órakor lesz.

2017.11.20.-G12-Archiv-fotókiáll-meghívó_2017

Kiállító művészek:

Aknay Tibor

Eifert János

Ezüst Gy. Zoltán

Ilku János

Kádár Katalin

Kecskeméti Kálmán

Maczkó Erzsébet

Németh Andrea

Pató Károly

Rainer Péter

Szabó Endre

Szamos Iván

Szamos Márton

Szél Ágnes

Tahin Gyula

Tóth József Füles

Következő oldal »